Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Cormoran Strike is op bezoek bij zijn pleegouders, tevens oom en tante, in Cornwall. Hij is daar omdat zijn tante Joan ernstig ziek is, mogelijk zelfs terminaal. Samen met zijn zus Lucy staat hij haar bij in de lange reeks van chemokuren en andere behandelingen. Als hij met zijn jeugdvriend een biertje drink in de plaatselijke pub wordt hij benaderd door de veertigjarige Anna. Zij vraagt Strike, nadat ze zich flink moed in gedronken heeft, of hij nog eens naar de verdwijningszaak van haar moeder wil kijken.

Verdwijning

Haar moeder Margot is bijna veertig jaar geleden van het ene op het andere moment verdwenen, echt in het niets opgelost. Niets maar dan ook helemaal niets is er van haar teruggevonden. De politie in die tijd schreef haar verdwijning toe aan een seriemoordenaar die het op jonge vrouwen had gemunt. De man is kort na de verdwijning opgepakt en zit een levenslange straf uit. Over Margot heeft nooit iets losgelaten.

Identiteit

Hoewel Strike in principe geen cold cases doet en überhaupt omkomt in het werk is er toch iets dat hem triggert naar de zaak te kijken. Hij spreekt met Anna af dat hij een jaar zal nemen om, tussen het gewone werk door, het onderzoek nog eens door te nemen. Samen met zijn zakenpartner Robin Ellacott gaat hij terug in de tijd, spoort betrokkenen op, legt verbanden, verbaast zich over de werkwijze van de inspecteur veertig jaar geleden, graaft dieper en dieper. Het levert wel antwoorden op maar de identiteit van de dader blijft helaas lang duister.

Strubbelingen

Galbraith ( pseudoniem van J.K. Rowling, van de Harry Potterboeken) weet in dit vijfde boek over Strike en Robin weer enorm te boeien. Niet alleen de verhaallijn van de cold case, ook de strubbelingen in de privé relaties van de twee, de verwarrende gevoelens die ze voor elkaar hebben, de ziekte van zijn tante, de ambivalente band die hij met zijn zus heeft, de afkeer van zijn biologische vader, spelen een grote rol. En net als in de voorgaande vier delen, blijkt achteraf dat het helemaal klopt. Al die subtiele aanwijzingen die je als lezer niet opgepikt hebt, leiden tot de zeer verrassende ontknoping.

Het boek ‘Kwaad bloed’ is aanwezig in de bibliotheek. Reserveren kan door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.