Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Sinds corona in het land is en we ook nog eens in een strenge lockdown zitten wordt er meer dan ooit gewandeld. Iedereen die een frisse neus wil zoekt de bossen, een park of een ander natuurgebied op. Wandelen is heerlijk om te doen, lezen over wandelen is ook erg aantrekkelijk. Aan de hand van een schrijver door een natuurgebied gaan, op een regenachtige dag is het een mooi alternatief voor het fysieke buitenzijn.

Eifel

Zo neemt Gerbrand Bakker ons mee naar de Eifel. Achter zijn huis daar loopt de wandelroute 1. Een mooie route, alleen ontbreken op veel plekken de markeringen. Waar moet ik afslaan, waar de weg vervolgen, voor de wandelaar is de kans om hier te verdwalen levensgroot. Bakker besluit daarom de route opnieuw van markeringen te voorzien. Maar waar haal je de bordjes en pijlen? Hoe bevestig je ze op respectievelijk bomen, paaltjes, verkeersborden?

Vager

Er blijken regels te zijn, de Eifelverrein weet er alles van. Zij zijn blij met het aanbod van Bakker. Ze verschaffen hem de schildjes, de lijm moet hij zelf maar zien te krijgen. Spijkeren mag namelijk niet meer, dat zou de bomen teveel belasten. En zo tuigt Bakker aan het werk. Al lopend ontmoet hij zijn buren, ontwijkt hun (soms blaffende en bijtende) honden, baant zich al snoeiend een weg door dichtgegroeide stukken. “Tijdens het wandelen gaan mijn gedachten in een andere stand, wordt alles vager en ongedwongener…… Als je loopt (en tuiniert) ben je eigenlijk even van de wereld.”

Genieten

Zo lopen we met Gerbrand Bakker over zijn route 1. Genietend van het kalme leven, van zijn vriendschappen, van zijn rustgevende blik op zijn omgeving. Van zijn adagio je te verwonderen over zaken die je niet kent of begrijpt. Zonder gelijk te oordelen. En achteraf eens hartelijk te lachen om de dingen die verkeerd zijn gegaan!

Terloops

‘De 3 bestaat niet’ is uitgekomen in de reeks Terloops van Uitgeverij Van Oorschot. Inmiddels zijn er nog drie delen verschenen: van Bregje Hofstede ‘Bergje’ ( Dolomieten), Marjolein de Vos, ‘Je keek te ver’ ( Groningen) en Thomas Rosenboom, ‘De grote ronde’ (Amsterdam).

Het boek ‘De 3 bestaat niet’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.