Home / / Gitta Luiten stopt als wethouder in Hardenberg

Gitta Luiten stopt als wethouder in Hardenberg

HARDENBERG – Gitta Luiten (PvdA) stopt per 1 april 2021 als wethouder van de gemeente Hardenberg. Zij wordt Partner Cultuur en Erfgoed bij BMC. “Toen ik drie jaar geleden begon als wethouder, had ik de vaste overtuiging om deze periode af te maken. Toch komt er soms een kans voorbij die je niet kan laten gaan. Dat was nu het geval, al is het met pijn in het hart dat ik afscheid moet nemen van mijn werk met en voor de inwoners van onze gemeente”, aldus Luiten.
Gitta Luiten is sinds mei 2018 wethouder voor de PvdA in de gemeente Hardenberg. Daarvoor zat zij vier jaar lang in de gemeenteraad. Binnen het college van B&W is Gitta Luiten onder andere verantwoordelijk voor de onderwerpen werk & inkomen, onderwijs & educatie, kunst & cultuur, welzijn en het beheer van de openbare ruimte.De huidige coalitie in Hardenberg bestaat uit CDA, ChristenUnie, Opkoers.nu en PvdA. Hoe het vertrek van wethouder Luiten binnen het college van B&W wordt opgevangen, is nog niet bekend. De coalitiepartijen gaan hierover nog met elkaar in overleg.

Lees ook

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.