Home / / Gemeentelijke camperplaatsen Dalfsen en Nieuwleusen tijdelijk gesloten

Gemeentelijke camperplaatsen Dalfsen en Nieuwleusen tijdelijk gesloten

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – De gemeente Dalfsen heeft besloten de gemeentelijke camperplaatsen in Dalfsen en Nieuwleusen te sluiten. Tijdens een onderzoek voor het camperbeleid in de gemeente Dalfsen is geconstateerd dat het gratis aanbieden van camperplaatsen niet meer mag. Daarop heeft de gemeente besloten om, in aanloop naar de start van het toeristische seizoen, de camperplaatsen vanaf 15 februari buiten gebruik te stellen. Samen met de toeristische sector bekijkt de gemeente hoe ze hier in de toekomst mee omgaat.
“In 2015 heeft de gemeente besloten om een aantal gratis camperplaatsen aan te bieden. Inmiddels is jurisprudentie ontstaan waaruit blijkt dat het besluit destijds niet voldoende is onderbouwd. Nu kunnen we gaan wachten totdat iemand naar de rechter stapt, maar daar kiezen we niet voor. Dit betekent dat de gemeente de camperplaatsen niet meer gratis aanbiedt en de gemeentelijke camperplaatsen vanaf 15 februari 2021 niet meer toegankelijk zullen zijn. Mensen met een camper die toch in de gemeente Dalfsen willen staan, worden gastvrij ontvangen door de lokale recreatieondernemers die Dalfsen rijk is”, aldus wethouder Jan Uitslag. De gemeente gaat de mogelijkheden voor verruiming van het kampeerbeleid bekijken. Als onderdeel daarvan zal, naast de mogelijkheden voor camperlocaties op particulier terrein, worden gekeken naar invulling van de gemeentelijke camperplaatsen in Dalfsen en Nieuwleusen. De recreatieve sector zal hierbij actief worden betrokken. De verruiming van het kampeerbeleid wordt in april door de raad besproken.

Lees ook

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.