Home / / Gemeente Ommen maakt afspraken over drukte in natuurgebieden

Gemeente Ommen maakt afspraken over drukte in natuurgebieden

OMMEN – Met mooi weer een wandeling maken in een prachtig natuurgebied: in een tijd waarin weinig andere activiteiten mogelijk zijn, lijken steeds meer mensen dit te ontdekken.

De mooie en afwisselende natuur in de gemeente Ommen leent zich hier uitstekend voor en dat blijkt uit de toenemende bezoekersaantallen. Om deze bezoeken mogelijk te maken maar ook veilig te houden heeft de gemeente Ommen samen met Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de politie afspraken gemaakt. Er wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheden voor het uitbreiden van parkeercapaciteit op verschillende plaatsen, zodat grote groepen bezoekers niet op één plek samen komen. Daarnaast wordt het toezicht door Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, de politie en de gemeente geïntensiveerd en staan materialen klaar om het parkeren in goede banen te leiden. Verantwoordelijkheid inwoners en bezoekers Ook op inwoners en bezoekers wordt door de gemeente een beroep gedaan. “Als u dichtbij woont, kom dan met de fiets. Het openbaar vervoer is ook een goede mogelijkheid. Tot slot doen we een oproep om hele drukke plaatsen te vermijden. Komt u ergens waar het vol is? Zoek dan een andere parkeerplaats. We hebben voldoende ruimte, en gezamenlijk dragen we er aan bij dat we met elkaar veilig op pad kunnen” aldus burgemeester Vroomen.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.