Home / / Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting bij hun woning. Bij de eerste aanmeldingsmogelijkheid in 2019 werd het minimale percentage van 35% afgesloten abonnementen niet gehaald, waardoor de aanleg van glasvezel niet haalbaar was.

Nadat bleek dat veel bewoners achteraf toch interesse hadden, organiseert de gemeente Dalfsen nu een online peiling onder de bewoners om te onderzoeken of de aanleg van glasvezel alsnog haalbaar zou kunnen zijn. De betreffende huishoudens ontvangen hiervoor deze week een uitnodiging. Blijkt uit de peiling dat er voldoende interesse is, dan ontvangen de huishoudens opnieuw een concreet aanbod voor een glasvezelabonnement. Sluit minimaal 35% van de huishoudens in het gebied een abonnement af, dan wordt gestart met de aanleg van glasvezel. Het gaat om de huishoudens in Nieuwleusen Zuid grofweg tussen de straten Koningin Wilhelminalaan, Westerveen, Burgemeester Backxlaan, Oosteinde, Paltheweg, Molenpad, Burgemeester Backxlaan en Goudenregenstraat. En om de appartementencomplexen (hoogbouw) in Nieuwleusen Noord, nabij de Raiffeisenstraat.

Online bereikbaarheid

De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van een goede internetverbinding. Wethouder André Schuurman: ‘In een tijd als deze hebben we ondervonden hoe belangrijk een goede internetverbinding is om te werken, te ontspannen en om in contact te blijven met de mensen om ons heen. Het glasvezelnetwerk draagt hier aan bij. We hopen dat veel huishoudens uit het nog niet aangesloten gebied in Nieuwleusen hun interesse kenbaar maken.’

Peiling bewoners

De bewoners in het nog aan te sluiten gebied ontvangen deze week een brief van de gemeente met een uitnodiging om online de interesse voor een aansluiting kenbaar te maken. Tot uiterlijk 28 maart kunnen zij dit doorgeven. Bij voldoende interesse ontvangen alle huishoudens in het gebied komende zomer een aanbod van DELTA Fiber Netwerk en verschillende telecomaanbieders voor een nieuw internetabonnement. Sluit minimaal 35% van de huishoudens in het gebied vervolgens een contract af, dan kan ook in het eerder genoemde deel van Nieuwleusen worden gestart met de aanleg van glasvezel.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.