Home / / Financiële steun voor Ommer organisaties

Financiële steun voor Ommer organisaties

OMMEN – De coronacrisis slaat in diverse sectoren genadeloos hard toe. Tal van organisaties zagen hun inkomsten het afgelopen jaar verdampen. De gemeente Ommen komt met een coronanoodfonds om organisaties financieel te ondersteunen zodat stichtingen en verenigingen niet omvallen. De gemeente trekt voorlopig ruim 100.000 euro uit.

Het gaat om steun voor maatschappelijke organisaties en verenigingen, zoals sportverenigingen, jeugdverenigingen, culturele instellingen, zangkoren, musea en buurthuizen. Voorwaarde is wel dat de financiële schade aantoonbaar door de corona komt. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 31 maart.
Bovendien past de gemeente huurmatigingen toe en blijven bestaande gemeentelijke subsidies gewoon doorlopen. “Ik verneem dat ontzettend veel leden de sportverenigingen trouw blijven en ook sponsoren haken niet af. Maar de sportverenigingen geven wel aan als het langer duurt ze wel een probleem hebben. De sportverenigingen geven ook aan dat er nu geen aanwas is van nieuwe jeugdleden. Mocht dat een probleem zijn, dan willen wij graag de helpende hand bieden, want we willen graag dat de jeugd volop blijft sporten”, aldus wethouder Ko Scheele bij de toelichting over de financiële steunmaatregelen.
Voor zover bekend gaat het op dit moment om een vijftal aanvragen bij de gemeente, namelijk van het Shantykoor, de Ommer Bissingh, de scouting bij de Ada’s Hoeve, de kinderboerderij en het Tinnen Figuren Museum.

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.