Home / / ‘Een landelijke partij die stem geeft aan het lokale geluid’

‘Een landelijke partij die stem geeft aan het lokale geluid’

OMMEN – Op 17 maart aanstaande staan de Tweede Kamerverkiezingen op de politieke landkaart. Gerrit de Jonge, fractievoorzitter van lokale partij VOV Ommen, staat op plek twaalf op de kieslijst van de politieke nieuwkomer Code Oranje.

Met Statenlid Johan Stuut uit Nijverdal en Almeloër Richard van den Bovenkamp vertegenwoordigt hij Overijssel en geeft daarmee stem aan de regionale en lokale partijen.
Als voorzitter van de Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen wil De Jonge het geluid van lokale partijen krachtig laten horen. De politicus voelt zich bij Code Oranje gehoord en als een vis in het water. “Eindelijk een landelijk partij die politiek van onderaf wil bedrijven en daarbij input vanuit de lokale partijen haalt. Die staan immers het dichtst bij de burgers en weten wat er in de samenleving leeft.”
De Jonge heeft er vertrouwen in dat Ommen zijn kandidatuur steunt. Hij wil zich hard maken om de achterstelling van lokale partijen ongedaan te maken, bijvoorbeeld als het om subsidiëring gaat. “Volgens de wet financiering politieke partijen krijgen alleen landelijk opererende partijen financiële overheidssteun. Lokale partijen, die ruim 33 procent van de zetels bezetten, krijgen niets. Dat is in mijn ogen krom.”
Richard de Mos, lijsttrekker van Code Oranje en voormalig wethouder in Den Haag, is enthousiast over de kandidatuur van ‘het gezicht van de VOV’. “Met Gerrit de Jonge staat een authentieke volksvertegenwoordiger op de lijst, die gepokt en gemazeld is in het politieke veldwerk. Hij weet als geen ander wat er leeft en speelt onder de mensen in zijn regio.”
De Jonge was naast zijn werk als spoorman politiek actief als afdelingsvoorzitter PvdA Zuidplas en in diezelfde functie actief als afdelingsvoorzitter van de spoorwegvakbond en heeft ruim tien jaar ervaring als vicevoorzitter van de ondernemingsraad van NS reizigers. Lokaal is hij bekend als raadslid van de VOV en voorzitter van Wielerronde van Ommen.

Gerrit de Jonge hier op de foto met oud-burgemeester Bernard Kobes

Lees ook

10e Vechtgenotenrit doorgeschoven naar 11 juni 2022

OMMEN – De organisatoren van de Vechtgenotenrit hebben besloten de 10e rit door te schuiven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.