Home / / Dik Runherd en v.v. Vilsteren gaan met elkaar door

Dik Runherd en v.v. Vilsteren gaan met elkaar door

OMMEN – Het voetbal ligt al enige maanden stil vanwege het coronavirus. Toch is er achter de schermen op voetbalgebied her en der beweging. Trainers komen en trainers gaan. Behalve bij v.v. Vilsteren. Dik Runherd is ook na de zomer oefenmeester van de enige overgebleven zondagclub binnen de gemeentegrenzen.

De spelersgroep en de trainer uit Balkbrug zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken en Runherd ziet perspectief in zijn selectie. “Het is een jonge, gretige en leergierige groep, met daartussen enkele routiniers. Ik heb het prima naar de zin bij deze sympathieke vereniging en zie voldoende perspectief in de spelersgroep. Die kan en moet zich naar mijn mening door ontwikkelen en daar draag ik graag aan bij. Elftalleider Henri Tuin en John Nijhoff van de Technische Commissie hebben de spelersgroep gehoord, ook individueel en er was meer dan voldoende draagvlak om met elkaar door te gaan. Het onderlinge respect, de wil om met elkaar te presteren in combinatie met de gezelligheid plus het clubgevoel dat hier nog heerst maakt dat ik met alle plezier heb bijgetekend.” Runherd gaat zijn derde jaar in bij Vilsteren, de club die hij in eerder stadium ook al vier seizoenen diende.

Bij de gemeentelijke zaterdagclubs was het op trainersgebied minder rustig. Yves Heskamp is de beoogde hoofdtrainer van fusieclub FC Ommen. Op moment van schrijven is ‘het huwelijk’ tussen OZC en OVC ’21 nog niet officieel beklonken. Heskamp komt over van USV uit Nieuwleusen. Martijn Berger, de huidige coach van OZC, vond emplooi bij HHC Hardenberg, waar hij tweede trainer wordt.
Patrick Speetjes neemt bij Sportclub Lemele het stafje over van Mats Timmerman. De Zwollenaar staat aan het begin van zijn trainerscarrière en deed na zijn spelersloopbaan bij onder andere DOS Kampen en SDC Putten ervaring op als assistent-trainer bij v.v. Lemelerveld.
Ook bij v.v. Mariënberg is er een wisseling van de wacht. Niels van der Hoog wordt aan het eind van dit seizoen uitgezwaaid en wordt opgevolgd door Arjan Visscher. De inwoner van Gramsbergen blijft tot de zomer verbonden aan MVV ’69 uit Marle (gemeente Hellendoorn) en maakt daarna zijn opwachting op het Westerpark in Beerzerveld.

Foto: Dik Runherd staat ook na de zomer aan het roer bij v.v. Vilsteren

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.