Home / / De 40 dagentijd op weg naar Pasen

De 40 dagentijd op weg naar Pasen

OMMEN – De interkerkelijke werkgroep rondom Pasen heeft gedurende zes weken, zes thema’s bedacht met daarbij wandelingen, gelegenheid voor bezinningsmomenten en doe-opdrachten voor kinderen en tieners.

De wandelingen kunnen – de coronaregels in acht nemend – individueel of in gezinsverband gemaakt worden. De weken lopen van woensdag tot woensdag.

De werkgroep geeft aan: “De viering van Aswoensdag ligt achter ons. Misschien heeft u de eerste wandeling met bezinningsmomenten al gelopen en beleefd. De eerste wandeling heeft als thema ‘de Woestijn’, verwijzend naar Marcus 1: 12 – 15, de verzoeking in de woestijn en staat tot woensdag 24 februari op de website. Dan begint de tweede wandeling met als thema ‘de Berg’, verwijzend naar Marcus 9: 2 – 10, de verheerlijking op de berg. Op woensdag 3 maart is de afsluiting en begint de derde wandeling met als thema ‘de Reiniging’, verwijzend naar Johannes 2:13 – 22, de tempelreiniging. De vierde wandeling is van 10 – 17 maart en heeft als thema ‘de Spijziging’, verwijzend naar Johannes 6: (1) 4 – 15 de wonderbaarlijke spijziging van 5000 mensen. Vervolgens start wandeling 5 op woensdag 17 maart en eindigt op 24 maart. Hiervan is het thema ‘de Groei,’ verwijzend naar de graankorrel die sterft in de aarde om daarna tot groei te komen. Tenslotte eindigen we met een fietstocht of wandeling 6. Een fietstocht op onze pakezel, passend bij thema ‘de Intocht’. Dit thema hoort bij Palmpasen en verwijst naar Marcus 11: 1 – 11, de intocht in Jerusalem.”

De wisseling van de wandeling is op iedere woensdag. De wandeling die voorbij is komt op tabblad ‘archief’ en de nieuwe wandeling op tabblad ‘Pasen’. De informatie over de thema’s en wandelingen staat op de website van de PKN Ommen, tabblad Pasen: https://www.pkn-ommen.nl/pasen

“De wandelingen kunnen niet in groepsverband gedaan worden”, zegt de interkerkelijke werkgroep rondom Pasen. “Maar om toch verbinding met elkaar te beleven willen wij u vragen om een foto of filmpje van uw wandeling te maken en deze te sturen naar: voorzitter-werkgroep-rondom-pasen@pkn-ommen.nl. Dit is tevens het email-adres voor vragen. We wensen u inspirerende wandelingen toe.”

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.