Home / / Corona-investeringsregeling voor kleine culturele initiatieven

Corona-investeringsregeling voor kleine culturele initiatieven

REGIO – Nu koren, (muziek)verenigingen, podia, musea en theaters voorlopig nog moeten inspelen op de coronamaatregelen, bieden provincie Overijssel en Cultuurfonds Overijssel een helpende hand. Per januari 2021 is de corona-investeringsregeling Kleine Culturele Initiatieven geopend.

Stichtingen en verenigingen die werkzaam zijn op het gebied van cultuur in Overijssel én voldoen aan de algemene richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, kunnen 500 tot tot 2.500 euro aanvragen voor investeringskosten om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Gedeputeerde Roy de Witte is blij met de ondersteuning voor deze initiatieven: “Met deze investeringsregeling kunnen we culturele initiatieven een steuntje in de rug geven om in te spelen op de maatregelen. Ik zie allerlei creatieve oplossingen ontstaan om -op afstand- toch samen iets te kunnen ondernemen. Want juist die kleine initiatieven, die in de haarvaten van onze samenleving zitten, maken dat het samenleven in Overijssel zo mooi is.”

Voorbeelden

Een koor die extra repetitieruimte huurt om op anderhalve meter te kunnen repeteren, de aanschaf van audiovisuele middelen of technische middelen om de cultuurbeleving op afstand te vergroten of de aanschaf van applicaties voor het managen van bezoekersaantallen. Het is een greep uit de voorbeelden die in aanmerking kunnen komen voor deze corona-investeringsregeling.
De regeling is bedoeld voor culturele stichtingen en verenigingen die in de provincie Overijssel zijn gevestigd, die voldoen aan de algemene richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel én die geconfronteerd worden met coronakosten. Een aanvraag indienen kan via de reguliere procedure van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

Lees ook

10e Vechtgenotenrit doorgeschoven naar 11 juni 2022

OMMEN – De organisatoren van de Vechtgenotenrit hebben besloten de 10e rit door te schuiven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.