Home / Uncategorized / Coming-man ChristenUnie Pieter Grinwis bezoekt Vechtdal

Coming-man ChristenUnie Pieter Grinwis bezoekt Vechtdal

REGIO – Donderdag 25 februari bezoekt de coming-man van de ChristenUnie Pieter Grinwis (41) Overijssel en het Vechtdal. Samen met Vechtdal-kandidaat Alwin te Rietstap bezoekt hij drie agrarische bedrijven in Dalfsen, Ommen en Hardenberg.

Pieter Grinwis is een Zeeuw van boerenafkomst. Binnen de ChristenUnie is hij geen onbekende. Hij geldt als een buitengewoon politiek talent. Als financieel-economisch beleidsadviseur nam hij bij de vorige kabinetsformatie deel aan de coalitieonderhandelingen. Uit zijn koker kwam de afspraak om de eigen bijdrage in de zorg niet verder te verhogen.  Als beleidsmedewerker was hij de man achter de ‘meloen die moest worden doorgeslikt’ toen de dividendbelasting in de Tweede Kamer moest worden verdedigd. De ChristenUnie was tegen dit onderdeel van het coalitieakkoord en wilde het niet verdedigen.

Voor de ChristenUnie is hij ook raadslid in de gemeente Den Haag. In de Haagse raad staat hij bekend als een denker, inhoudelijk sterk, politiek behendig en met de gave van het woord. Iemand met veel meer invloed dan je van een eenpitter in de raad zou verwachten. De ChristenUnie heeft stevige verwachtingen van deze nieuwkomer op plek 5 van de kandidatenlijst, die al lang geen nieuwkomer in de politiek meer is. In de campagne richt hij zich onder meer op vraagstukken in de agrarische sector.

 

Lees ook

De oproep om te relschoppen in Ommen wordt breed gedeeld onder jongeren

OMMEN – Het Vechtdalcollege laat weten dat hen het bericht heeft bereikt dat jongeren via …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.