Home / / Burgemeester Offinga opent Coronavaccinatielocatie in Hardenberg

Burgemeester Offinga opent Coronavaccinatielocatie in Hardenberg

HARDENBERG – De coronavaccinatielocatie in Hardenberg is vrijwel klaar voor gebruik. Burgemeester Maarten Offinga markeerde dit bijzondere moment zaterdag 6 februari met de overhandiging van het boek ‘Samen alleen, een stad in lockdown’ aan Margreet Algera, directielid GGD IJsselland. In de Evenementenhal Hardenberg kunnen mensen vanaf maandag 8 februari op afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Offinga is blij met de vaccinatielocatie in zijn gemeente. “Inwoners van de regio Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe kunnen nu in de eigen regio de vaccinatie krijgen. Dat is met name voor onze oudere inwoners erg prettig.”
Margreet Algera, directielid GGD IJsselland: “Dit is de tweede vaccinatielocatie in onze regio. In de IJsselhallen in Zwolle zijn we al volop bezig met vaccineren en binnenkort gaan we nog drie vaccinatielocaties openen. Hierover zijn we in overleg met diverse gemeenten. De GGD kiest de definitieve locaties samen met de betreffende gemeenten. We zijn bezig met locaties die groot genoeg zijn om een paar honderd vaccinaties per dag te kunnen uitvoeren, om verspilling van het vaccin te voorkomen en veel mensen snel te kunnen vaccineren.”

Locatie

Mensen die een uitnodiging voor de vaccinatie krijgen, kunnen zelf kiezen bij welke locatie zij de afspraak maken. De landelijke overheid bepaalt de volgorde waarin doelgroepen worden uitgenodigd. Op dit moment vaccineert de GGD zorgmedewerkers die voor hun tweede vaccinatie komen en ouderen. Zij ontvangen gefaseerd een uitnodiging. In de uitnodigingsbrief staat het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn voor een coronavaccinatie. In Hardenberg was de keuze voor de grote Evenementenhal vlot gemaakt. In samenwerking met de eigenaar is de locatie in hoog tempo ingericht. “Wij zijn erg verheugd dat we gastheer mogen zijn van deze vaccinatielocatie. Op die manier kunnen wij bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van heel veel mensen. Met de opening van deze vaccinatielocatie zijn we bovendien weer een stap dichterbij het moment dat we mogen genieten van evenementen en beurzen”, zegt CEO Jeroen van Hooff namens Easyfairs Nederland, het bedrijf dat eigenaar is van Evenementenhal Hardenberg.

Toegankelijk

De locatie is goed toegankelijk voor een brede doelgroep, waaronder ouderen. Ook binnen is hier extra aandacht aan besteed. De vaccinatielijnen zijn zo opgezet dat er voldoende ruimte is voor bijvoorbeeld rolstoelen en een begeleider die meekomt. Ook is de doorgang breed genoeg voor hulpmiddelen als scootmobiels. En er is binnen een grote, verwarmde wachtruimte.

Foto: Bertil van Wieren

Lees ook

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.