Home / / Bewoners verpleeghuis Rosengaerde gevaccineerd

Bewoners verpleeghuis Rosengaerde gevaccineerd

DALFSEN – Op vrijdag 5 februari heeft Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen een start gemaakt met het vaccineren van de bewoners van het verpleeghuis. Het vaccineren van medewerkers ving medio januari aan.

“We zijn blij dat we vandaag deze stap hebben kunnen zetten,” aldus bestuurder-directeur Margot Seip. “Het vaccineren is erg belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Dat we vandaag de bewoners van het verpleeghuis een eerste prik hebben kunnen geven, is een flinke stap in de goede richting.”

Woonzorgcentrum Rosengaerde zet voor het vaccineren verpleegkundigen in die speciaal getraind zijn. De eerste vaccinatie werd op vrijdag 5 februari gezet, de tweede volgt vier weken later. Bewoners van het verpleeghuis die toestemming hebben gegeven én die recentelijk niet besmet zijn geweest met het coronavirus worden vandaag gevaccineerd. Zij krijgen na hun vaccinatie een gezonde fruitcocktail aangeboden. “Een gezond gebaar met een bescheiden feestelijk tintje,” vertelt Margot Seip. “Het is erg fijn vandaag de eerste bewoners te hebben gevaccineerd, al beseffen we ook heel goed dat we nog niet bij de eindstreep zijn.”

Geen verspilling

Het vaccineren gaat uiterst zorgvuldig bij Rosengaerde. Vaccins die over zijn, worden aangeboden aan cliënten die ook in Rosengaerde wonen, maar in het vaccinatiebeleid onder de huisarts vallen. “We staan in nauw contact met de huisartsen,” legt Seip uit. “Met elkaar zorgen we dat er geen kostbare vaccins verloren gaan. Heel belangrijk, we zijn blij dat een goede samenwerking met elkaar dit kan bewerkstelligen.”

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Telefonisch spreekuur OV

REGIO – Door de aangescherpte maatregelen rondom corona zijn er tijdelijk geen OV-inloopspreekuren. 55-plussers met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.