Home / / Autisme Trefpunt over gamen en verslavingsgevoeligheid

Autisme Trefpunt over gamen en verslavingsgevoeligheid

OMMEN – Op 2 maart wordt er weer een Autisme Trefpunt gehouden. Deze online bijeenkomst via ZOOM is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers en andere belangstellenden.

Het thema is Autisme & Gamen. Lars Zwerink van Tactus verslavingszorg verzorgt een presentatie over dit onderwerp en geeft enkele praktijkvoorbeelden.
Kinderen en jongeren met ASS gamen graag en maken veel gebruik van sociale media. Bij ouders/ opvoeders en begeleiders roept het vaak vele vragen en soms ook zorgen op. Hoe gedragen ze zich online? Wat is gezond? Hoe zit het met verslavingsgevoeligheid? Wat zijn tips en tricks om mijn kind te ondersteunen? Zitten er ook positieve kanten aan? Lars Zwerink van Tactus Verslavingszorg gaat met de deelnemers op zoek naar een antwoord op bovenstaande vragen. Naast het beeldschermgebruik komen ook middelen, zoals alcohol en cannabis aan bod. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen van de deelnemers.

De online bijeenkomst begint om 20.00 uur, inloggen is mogelijk vanaf 19.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot 23 februari: dit kan via: www.evenmens.nl/autismetrefpuntmaart. Enkele dagen voor het Autisme Trefpunt plaatsvindt, ontvangen deelnmers een email met de gegevens om in te loggen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar: iblankenvoorde@evenmens.nl.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.