Home / / Aanvragen mantelzorgwaardering 2020

Aanvragen mantelzorgwaardering 2020

DALFSEN – De mantelzorgwaardering 2020 kan nog aangevraagd worden tot en met 28 februari 2021. Dit kan alleen digitaal (https://www.dalfsen.nl/form/mantelzorgwaardering-2020/). Indien men niet over een internet beschikt of lukt het om andere redenen niet om de mantelzorgwaardering 2020 aan te vragen dan kan men hiervoor terecht bij de Infopunten in de Trefkoele+ in Dalfsen, De Mozaïek in Lemelerveld en in De Spil in Nieuwleusen. Op dit moment zijn deze in verband met de lockdown helaas nog gesloten. Het mantelzorgteam van Saam Welzijn helpt graag verder bij het aanvragen van de waardering, maar ook voor andere vragen en ondersteuning op gebied van mantelzorg kan men bij het mantelzorgteam terecht. Contact kan worden gezocht met voor Lemelerveld: Janny Velthuis (j.velthuis@saamwelzijn.nl of tel. 06-11276383), voor Nieuwleusen: Alet Lenderink (a.lenderink@saamwelzijn.nl of tel. 06-19218070) en voor Dalfsen met Janny of Alet mantelzorg team Dalfsen. De gemeente Dalfsen waardeert enorm dat mantelzorgers zich inzetten voor een ander en wil mantelzorgers daarvoor bedanken. Wanneer ben je mantelzorger? Wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen: “Mantelzorg is alle onbetaalde hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, kinderen of vrienden. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonden (klein)kinderen of af en toe boodschappen doen voor de buurvrouw of oma valt niet onder mantelzorg.”

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.