Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Onder andere afkomstig uit de collectie van van Albert Bouwe van der Meulen hebben we eerder een serie klassenfoto’s van de Mulo in Ommen gepubliceerd op OudOmmen.nl. Zoekplaatjes (o.a. in het Ommer Nieuws) hebben al veel namen opgeleverd. De komende periode willen we proberen alsnog de laatste namen boven water te krijgen. Dit is de derde foto uit deze serie en deze keer gaat het om een foto van het schoolvoetbal. Achter op de foto staat ‘v.d. Meulen’, wat (samen met ca. 50 andere klassenfoto’s) verwijst naar Albert Bouwe van der Meulen, hoofd van de school aan het Vrijthof. Op de foto staan o.a. Johan Veurink (7); Albert Gort (8); Henk Oldeman (17); Henny Jalving (18) en Gerrit Jan van der Vegt (22). Het archiefnummer is ZP0003, wie helpt ons de ontbrekende namen (6; 16; 19; 20 en 21)? De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl. Het album met klassenfoto’s van de Mulo aan het Vrijhof in Ommen is rechtstreeks toegankelijk via de url ‘qr.oudommen.nl/mulo-vrijthof’.

We hebben 2020 afgesloten met een van de mooiste winterse plaatjes die we konden vinden van oud Ommen. Op dit zoekplaatje staan twee onbekende personen, tenminste, daar gingen we toen nog van uit. Na een tip over een eerdere vermelding van namen zijn we gaan ‘graven’ in oude backups van de website en vonden we inderdaad een vermelding van ‘slager Levie’ en ‘mevr. Oldeman-Bolsenbroek’. Bij de migratie van de oude naar de nieuwe Beeldbank is deze informatie blijkbaar verloren gegaan. Verder onderzoek maakt de oplossing compleet. De man met slagersjas en (vlees?)pakket op de arm is de Joodse slager Levie Louis Vomberg die een slagerij had aan de Vechtstraat. Naast hem staat Johanna Maria Bolsenbroek echtgenote van horlogemaker Peter Oldeman.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer (ZP0003), verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Camping de Koeksebelt, daar is het goed toeven en gaan de natuur en stadse geneugten hand in hand.

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.