Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Twee duidelijk herkenbare gezichten op een foto die Herman Wigbels, samen met vier andere foto’s, heeft geplaatst in de categorie ‘landleven’. Op de andere foto’s staan meerdere personen bij een boerderij, waaronder drie spelende kinderen en vijf personen die bezig zijn met het slijpen van voorwerpen op een grote hand aangedreven slijpmachine. Het gaat om de archiefnummers haw_59932 t/m haw_59935. De foto’s zijn gemaakt in 1958 in (de regio) Ommen. Wie helpt ons aan meer informatie zoals de namen van de personen?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 75 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59932, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Ter Haar & Dunnink, voor een onafhankelijk kwaliteitsadvies voor uw hypotheek of verzekeringen.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.