Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

We sluiten het jaar af met een van de mooiste winterse plaatjes die we konden vinden van oud Ommen. De foto is gemaakt in de Brugstraat en een Oll Ommer wist ons te vertellen dat de foto gemaakt moet zijn tussen 1922 en 1937. Rechts op het raam staat n.l. ‘Schoen- en Tuigenhandel’ met daaronder ‘A. Slender’. Deze schoen- en tuigenhandel zat tussen 1922 en 1937 naast het huidige OCO. De foto is de (rechter)helft van een stereofoto afkomstig van een glasnegatief van de familie Oldeman. We hebben de personen op de foto uitgelicht, vergroot en onderin geplaatst. Met het idee dat er heel misschien nog een Oll Ommer is die iets kan zeggen over met name de man en vrouw voor het pand naast die van A. Slender. Links onderaan zijn een man en vrouw druk bezig met sneeuw-scheppen en vegen ter hoogte van de Hervormde kerk. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

De stichting OudOmmen.nl heeft het afgelopen jaar een record aantal reacties gehad op de zoekplaatjes in het Ommer Nieuws en (deels) de Oprechte Dalfser Courant. Wij willen uitgeverij Regiobode, de redactie van beide kranten en iedereen die heeft bijgedragen aan (de oplossing van) de zoekplaatjes heel hartelijk danken hiervoor. En natuurlijk met de allerbeste wensen voor een gelukkig en gezond 2021.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer (YC0043), verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: C-Studio Ommen, interieurstyling: Ieder persoon, elke woonwens en elk budget is uniek.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.