Home / / Uit Hei en Dennen: Corona-ontkenners

Uit Hei en Dennen: Corona-ontkenners

Bestaan die dan? Nou en of, en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Hun eigenwijze gelijk zit aan hen vastgeplakt en wat willen ze dat gelijk aan ons kenbaar maken. Meestal komt hun denkwijze van gene zijde. Waar die ook moge zijn. Er zijn dus groeperingen, die er van overtuigd zijn, dat de hele wereld zich eigenlijk aanstelt, omdat corona immers niet bestaat! Welnee, het is gewoon een wereldwijde veronderstelling van doemdenkers en hun sukkelige aanhangers. Waarom mensen dood gaan aan deze ‘niet bestaande’ ziekte? Een kneuterige pseudoarts meldde het in de media. Kranten nemen graag dergelijke berichten op, want die worden ook gelezen door suffe en doemdenkende mensen. De vele dodelijke slachtoffers van deze pandemie worden daarmee dus ook ontkend, want de aandoening ‘bestaat immers niet’. Is het fijn om zo onnozel te zijn? Dus werkelijk overtuigd zijn van je gelijk ten opzichte van al die stervende COVID-patiënten? Wat zou in hun hoofden (ik durf niet van brein te spreken) omgaan? Ik ben blij het niet te weten.
Ik zie als 76-jarige reikhalzend uit naar de twee inentingen. Daarna kan ik weer naar mijn kinderen, familieleden en vrienden. Hoera. De ontkenners laten zich niet inenten. Nu zijn dat er gelukkig niet zo ontzettend veel, dus die worden door groepsimmuniteit toch gespaard. O jee, daarna gaan ze roeptoeteren dat zij zich uit principiële overwegingen niet hebben laten inenten. En kijk eens, wij zijn nooit besmet! Omdat het merendeel van Nederland een gezond verstand heeft, worden ook deze onnozele doemdenkers dus behoed voor een tragisch einde. Voorlopig zitten we nog vast in onze huizen, want de zwakken en senioren zijn (terecht) het eerst aan de beurt. De mensen in verzorgings- en verpleeghuizen zitten totdat ze zijn ingeënt nog alleen op hun kamers of in hun appartementen. Dat betekent eenzaamheid, omdat het verzorgend personeel niet de tijd heeft om een praatje te maken. Alles moet binnen een bepaalde tijd klaar zijn, want de volgende bewoner wacht op een medicijn of douchebeurt etc. Niet meer gezamenlijk koffie drinken, eten, een spelletje doen. Het is eenzaam, heel eenzaam.
Daarom ben ik verontwaardigd over de uitlatingen van malloten die iedere vorm van regelingen verwerpt. Er zijn mensen mee gemoeid. Vaak oud en niet meer zo vief. Ze zitten niet voor de kat z’n viool in een verzorgingshuis. Probeer eens na te denken ipv in je glazen bol te turen.

Antoinette

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.