Home / / Subsidie verduurzaming pooldepots

Subsidie verduurzaming pooldepots

REGIO – Cultuurfonds Overijssel ondersteunt uitbreiding gezamenlijke theaterfaciliteiten
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel stelt 24.500 euro beschikbaar voor de uitbreiding en vernieuwing van professionele pooldepots. Overijsselse amateurverenigingen kunnen daar theatermaterialen zoals licht- en geluidsapparatuur en mobiele podia huren tegen gunstige condities. Deze technische materialen zijn ondergebracht bij drie depots, verspreid over de provincie.

Toneelvereniging Vorie Vana te Beerzerveld, Stichting dEVENTer/Face en Toneelvereniging De Rieverst in IJhorst zijn de beheerders van deze depots. Het geld is onder meer bedoeld voor duurzame ledverlichting, robuuste apparatuur en lichtere podiumdelen. Met de overgang van 40 kg naar 15 kg podiumdelen wordt ingezet op een duurzamere inzetbaarheid van medewerkers, vrijwilligers en afnemers.

Gunstig huurtarief

De theaterfaciliteiten die op deze manier voor een grote groep beschikbaar zijn, zijn met name bedoeld om Overijsselse amateurverenigingen de gelegenheid te geven tegen een zeer gunstig tarief professioneel voor de dag te komen bij optredens en uitvoeringen. Ook non-profit organisaties, organisatoren van culturele evenementen, scholen, (sociaal-) culturele en maatschappelijke instellingen kunnen een aanvraag indienen om de apparatuur tegen gunstige condities te huren.

Vorie Vana

De poolbeheerders adviseren over het gebruik en de mogelijkheden van de beschikbare installaties. Indien gewenst kan er via hen ook een theatertechnicus worden ingeschakeld. Beheerders Chris Stuut van Toneelvereniging Vorie Vana (regio Noordoost-Overijssel, bereikbaar via cstuut23@hotmail.com) Bram Janssen van Stichting dEVENTer (regio Salland, bereikbaar via face@eventsdeventer.nl), en Bert de Weerd van Toneelvereniging De Rieverst (regio Noordwest-Overijssel, bereikbaar via deweerd.bert@gmail.com) kunnen geïnteresseerden voorzien van meer informatie over de huur van de materialen.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen, expertise, beurzen, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.