Home / / Stimulans voor opa’s en oma’s om voor te lezen

Stimulans voor opa’s en oma’s om voor te lezen

de Leescoalitie rolt verschillende acties uit om de campagne Lees voort! te versterken

DALFSEN – Bibliotheek Dalfsen besteedt tijdens de campagne Lees voort!, die tot en met juni 2021 loopt, extra aandacht aan het belang van voorlezen door opa’s en oma’s. De campagne is een initiatief van de Leescoalitie en stimuleert alle grootouders van Nederland om te helpen bij de leesopvoeding van hun kleinkinderen. De Bibliotheek biedt verschillende activiteiten rondom voorlezen en samen lezen.

BoekStart voor baby’s

Elke maand houdt de bibliotheek speciaal voor de allerkleinsten BoekStart voor Baby’s. In de bibliotheek lezen de voorlezers een boekje voor en worden er samen liedjes gezongen. (Groot)ouders en hun kleintjes gaan zo spelenderwijs om met taal en versterken hun band.

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit de Digitale Voorleestas met prentenboeken en doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Op deze pagina vind je prentenboeken, in de vorm van bijvoorbeeld een voorleesfilmpje, met kleine opdrachtjes erbij die je samen met je (klein)kind kunt doen. De Digitale Voorleestas is er voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun (groot)ouders. Meer informatie en activiteiten is te vinden op www.bibliotheekdalfsen.nl.

Verder rolt de Leescoalitie verschillende acties uit om de campagne te versterken. Zo is tegelijkertijd met de aftrap ook de publiekscampagne Boek een avontuur met je kleinkind van start gegaan, waarbij je door het invullen van gegevens op hun website boekentips op maat ontvangt.

Waarom deze campagne?

De leesmotivatie en het leesplezier van kinderen in Nederland daalt al geruime tijd. En dat is jammer, want een boek kan zoveel bieden; het ontdekken van nieuwe werelden, het beleven van avonturen en het ontmoeten van mensen die heel anders zijn dan jijzelf. Grootouders kunnen helpen het tij te keren, omdat zij veel tijd doorbrengen met hun kleinkinderen en hun liefde voor lezen door kunnen geven aan de volgende generatie.

Lees voort! wordt aangestuurd door een team van bekende opa’s en oma’s: Jan Terlouw, Janny van der Heijden, Karin Bloemen, Noraly Beyer, Jack van Gelder, Frits Barend en Hans Kazàn. Zij komen in actie om andere grootouders te inspireren, informeren en het goede voorbeeld te geven.

www.leesvoort.nl

www.lezen.nl

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.