Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is LPO aan het woord

We zitten nog volop in de coronatijd. Dagelijks ondervinden we de vervelende effecten hiervan. In het werk, de vrije tijd, het sociale leven en de sport. De maatregelen zijn opnieuw verlengd en het verlangen naar hoe het was voor corona wordt steeds groter.
Toch is het van belang om alvast na te denken over wat we gaan doen na de corona. Het vaccin is gearriveerd, ook al gaat het nog wel een tijdje duren voordat iedereen een prikkie heeft gehad. Wat gaan we doen als het allemaal weer kan.
De LPO wil Ommen graag weer perspectief bieden. Voor de LPO staat 1 ding daarbij voorop: we gaan onze inwoners, ondernemers en toeristen niet zwaarder belasten. Natuurlijk gaat corona ons als gemeente geld kosten en hopen we daarvoor (gedeeltelijk) gecompenseerd te worden door het Rijk. Maar de LPO wil geen extra OZB, geen zwaardere belasting voor ondernemers en geen verhoging van de toeristenbelasting of andere belastingen.
Wel wil de LPO investeren in onze samenleving. Hiervoor zullen we zelf met voorstellen komen maar vragen we ook om initiatieven vanuit de samenleving. De LPO wil onder andere investeren in de wegenstructuur van Ommen. Een betere bereikbaarheid voor zowel auto’s als fietsen. Veiligheid speelt daarbij een belangrijke rol. Ook het onderhoud aan wegen en fietspaden, zowel in Ommen als in het buitengebied, staat hoog op ons wensenlijstje. De LPO wil investeren in de aanleg van fietspaden, verbreding van het Stuwefietspad in Vilsteren en aanpassing Zwolseweg.
Om Ommen toeristisch aantrekkelijk te houden zal er geïnvesteerd moeten worden in het Centrum. Zorgen dat het winkelbestand op peil blijft cq. komt, aanpassingen aan de Vechtkade en het realiseren van een openbaar toilet dat toegankelijk is voor iedereen. Ook in de promotie van Ommen zal er iets extra’s gedaan moeten worden zodat toeristen de weg naar het prachtige Ommen blijven vinden. Al met al een mooi perspectief voor Ommen.
De LPO mist u! Corona brengt met zich mee dat wij u helaas nog niet kunnen uitnodigen voor onze inloopuurtjes. Heeft u ons nodig of heeft u ideeën/vragen, neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar fractielpo@gmail.com of neem contact op met raadslid Gerard Hemmink 06-34348700.
Blijf gezond en zie om naar elkaar.

Dick Remmers, Fractievoorzitter Lokale Partij Ommen

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.