Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VOV aan het woord

We zitten al weer twee weken in 2021. Normaal staan onze agenda’s in deze periode vol met nieuwjaarsrecepties, waarin teruggeblikt wordt op het voorgaande jaar en waarin de plannen voor het nieuwe jaar bekend worden gemaakt. Dit jaar staan er geen nieuwjaarsrecepties in onze agenda’s. Een andere, goede traditie van de VOV is om in de eerste week van het nieuwe jaar bij Tante Pos een gecombineerde openbare ledenvergadering/nieuwjaarsreceptie te houden. Helaas kon dit door de Covid-19 maatregelen niet doorgaan, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Bestuur en fractie hebben afgesproken om zo snel als het kan een openbare VOV-bijeenkomst te organiseren. Daar kunnen we onder het genot van een hapje en drankje het wel en wee van Ommen bespreken.

Oliebollenactie

In de week tussen kerst en oud en nieuw zijn er namens de VOV oliebollen bezorgd bij zorgmedewerkers, bejaardencentra, huisartsen, politie en brandweer. Wij hebben hiermee allen een hart onder de riem willen steken en iedereen hartelijk willen bedanken voor de getoonde inzet en doorzettingsvermogen. De fractie van de VOV is verheugd dat de jaarwisseling in Ommen zonder excessen is verlopen.

Wandeling met de VOV-raadsleden: van de straat naar de raad

Ondanks dat de openbare fractievergaderingen en het wekelijkse spreekuren op het terras tijdens de weekmarkt voorlopig niet door kunnen gaan, hebben veel inwoners en ondernemers ons telefonisch en via mail weten te bereiken. Ook is de fractie, om toch met de inwoners in gesprek te kunnen blijven, gestart met een-op-een wandelingen. Zo hebben de beide fractieleden, Gerrit Middelkamp en Gerrit de Jonge, tijdens wandelingen door Beerze, Junne en Varsen actuele zaken aangehoord en besproken.

Wilt u ook tijdens een wandeling in gesprek met de fractieleden, maak dan een afspraak met ons (maximaal een persoon en een fractielid). Op die manier brengen we spelende zaken ‘van de straat naar de raad’.

Verkeersmaatregelen

De afgelopen week is de fractie van de VOV dikwijls benaderd over de verkeersmaatregelen in en rond het centrum. Wij hebben alle wensen van de inwoners en belangenbehartigers geïnventariseerd. Deze feedback wordt door onze fractie tijdens de commissievergadering op 14 en in de raadsvergadering van 28 januari ingebracht. De VOV mag in deze gezien worden als spreekbuis van de samenleving.

Voor vragen kan gemaild of gebeld worden met fractievoorzitter Gerrit de Jonge, gerrit.dejonge@ziggo.nl of 06-44191799.

Lees ook

Telefonisch spreekuur OV

REGIO – Door de aangescherpte maatregelen rondom corona zijn er tijdelijk geen OV-inloopspreekuren. 55-plussers met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.