Home / / Persoonlijke recordopbrengst voor de nieuwjaarsduik van Jan Ardesch

Persoonlijke recordopbrengst voor de nieuwjaarsduik van Jan Ardesch

DALFSEN – Al jarenlang houdt het ALS team Dalfsen jaarlijks de nieuwjaarsduik om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Waar het voorgaande jaren een traditionele duik in de Vecht betrof, werd er dit jaar wegens de bekende situatie omtrent het coronavirus, een alternatieve nieuwjaarsduik georganiseerd.

De opzet was om op 1 januari om precies 12.00 uur één, twee of meer blikken water of een emmer koud water over jezelf heen te gooien of te laten gooien. Om er een alternatieve New Years Ice Bucket Challlenge van te maken, was het de bedoeling om dit met (ijs)koud water te doen. De deelnemers hebben zich laten sponsoren en de opbrengst van dit alternatief komt in zijn geheel ten goede aan ALS.

Een flinke groep Dalfsenaren zette zich voor dit goede doel in. Zo ook de heer Jan Ardesch. Achter zijn huis dompelde hij zich onder in een zeer koud waterbad (deze had hij al staan omdat hij en zijn vrouw liefhebbers zijn van de sauna). In het bad gevuld met circa 800 liter koud water is hij – onder toeziend oog van echtgenote Manny en op gepaste afstand van de kinderen – een aantal keren kopje onder gegaan. Jan: “Ik duik al een jaar of zes mee en laat mij hiervoor sponsoren. Mijn sponsorgeld werd verdubbeld indien ik net als voorgaande jaren zou ‘duiken’ in mijn favoriete fietsclub outfit: de kleding van de Toerclub Dalfsen. Dit doe ik natuurlijk met veel plezier. Toen ik in het jaar 2016 begon, had ik een persoonlijke opbrengst van ongeveer 250 euro. Vorig jaar stond de teller op 1250 euro en dit jaar kon ik een een record opbrengst van maar liefst 1995 euro overmaken naar Stichting ALS Nederland.”
De totale opbrengst van de nieuwjaarsduik is 4214 euro.

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.