Home / / Online kennismaken met de cursus Mindfulness

Online kennismaken met de cursus Mindfulness

REGIO – Op donderdag 4 maart start Impluz met de online cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ in Vechtstreek, deze wordt online gegeven. De cursus heeft als doel mensen te laten kennismaken met Mindfulness, te leren om meer aanwezig te zijn in het ‘Nu’, waardoor stress kan verminderen en er meer rust en kalmte kan ontstaan.

In het dagelijkse leven worden er vaak veel eisen aan mensen gesteld. Op het werk en thuis, in het gezin en in het sociale netwerk. Hierdoor leven we vaak met een grote snelheid. Dit kan als gevolg hebben dat signalen van (hoge) stress worden genegeerd of zelfs niet meer als signalen worden herkend. Gevolg kan zijn dat iemand overspannen raakt, in een burn-out terechtkomt, maar ook een depressie kan ontstaan. Mindfulness heeft bewezen het psychisch welbevinden te verbeteren en leert mensen adequater omgaan met bijvoorbeeld chronische pijn, stress en somberheid.

In de training ‘kennismaken met Mindfulness’ komen allerlei oefeningen naar voren waarbij de deelnemer leert om meer in het hier en nu te zijn. Anders leren omgaan met gedachten, piekeren en gevoelens. Door de aandacht te focussen en de verbrokkelde geest naar één punt te brengen, wordt er meer rust en kalmte ervaren.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en bestaat vooral uit het oefenen van de Mindfulnessoefeningen zoals adem- en bewegingsoefeningen. Ook worden ervaringen uitgewisseld welke opgedaan worden tijdens de oefeningen. De training gaat van start op donderdag 4 maart om 10.00 uur en wordt online gegeven. Overige data zijn 11, 18 en 25 maart.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz. info@impluz.nl of telefonisch 0570 604900. Ook kunt u zich aanmelden via de website https://www.impluz.nl/cursussen/kennismaken-met-mindfulness.

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.