Home / / Ondernemersvereniging Ommen vindt volledige afsluiting Vechtkade niet wenselijk

Ondernemersvereniging Ommen vindt volledige afsluiting Vechtkade niet wenselijk

OMMEN – De gemeente Ommen heeft het voornemen om de verkeersstructuur voor het centrum van Ommen ingrijpend te veranderen door onder andere de Vechtkade volledig af te sluiten en autovrij te maken. De Vechtkade wordt hoofdzakelijk gebruikt door lokaal verkeer, wat zeer belangrijk is voor het centrum. Uit de cijfers blijkt dat maar 32 procent doorgaand verkeer is. De Ondernemersvereniging Ommen (OVO) ziet vooralsnog dan ook geen reden om de Vechtkade volledig af te sluiten.

De OVO is van mening dat het nu niet het juiste moment is om een principebesluit te nemen over het volledig afsluiten van de Vechtkade. Op dit moment wordt voor het centrum een ontwikkelingsvisie en uitvoeringsprogramma opgesteld voor de transitie- en transformatieopgave. Deze ontwikkelingsvisie is van groot belang voor de toekomst van het centrum en raakt ook de toekomstige vitaliteit en ontwikkelmogelijkheden. Tevens wordt de wegenstructuur in wijde regio rondom Ommen ingrijpend veranderd. Dit heeft ook gevolgen voor het aantal vervoersbewegingen over de Vechtkade. De OVO is van mening dat de gemeente deze ontwikkelingen eerst moet afwachten voordat er onomkeerbare besluiten worden genomen welke leiden tot kapitaalvernietiging door nieuwe inzichten.

“De belangen van inwoners en bedrijven in Ommen-Zuid zijn ons inziens ook onvoldoende meegewogen. Deze moeten enorm omrijden om bij winkeliers aan de westkant van Ommen te komen. Dit zal onder andere een negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering van de winkels aldaar. Wij vrezen tevens een verkeersinfarct en onveilige situaties voor Schurinkstraat en Chevalleraustraat”, aldus Ron Nijhof, voorzitter van OVO.

Volgens de OVO kan het doorgaande verkeer over de Vechtkade ook met alternatieve opties worden geweerd zoals door het aanleggen van een portaal met een hoogtebeperking zodat trekkers, vrachtauto’s en caravans worden geweerd, zij vormen volgens de vereniging een aanzienlijk deel van de eerder genoemde 32 procent. Drempels in combinatie met een wegversmalling en bewegwijzering. Het realiseren van oversteekplaatsen voor fiets- en voetgangers door de aanleg van zebrapaden, dragen zij ook aan als mogelijke alternatieven. De gemeenteraad neemt 28 januari een definitief besluit over het plan tot ontsluiting. Daarna volgt een consultatieronde met inwoners, ondernemers en belangenorganisaties.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.