Home / / Ondernemersfonds Centrum Ommen gaat voor een economisch sterk en bereikbare binnenstad

Ondernemersfonds Centrum Ommen gaat voor een economisch sterk en bereikbare binnenstad

OMMEN – De bereikbaarheid van het centrum van Ommen is voor ondernemers zeer belangrijk. De huidige plannen van het college veroorzaken bij de ondernemers van Ommen daarom ook grote zorgen.

Gevreesd wordt dat het publiek het centrum zal mijden. Op basis van de plannen zal het centrum alleen vanaf de rondweg te bereiken zijn en komend vanaf het zuiden met de auto, betekent dit een omweg van circa vijf kilometer. Daarbij rijst de vraag of iedereen wel op de fiets of te voet naar het centrum zal gaan. Indien de plannen doorgaan zal het omzetverlies voor de ondernemers in het centrum aanzienlijk zijn.

Metamorfose

Het centrum heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het is uitnodigend en vriendelijk geworden. Goed om inkopen te doen, een terrasje te pakken en het is gezellig om ergens te eten. Indien de Vechtkade volledig afgesloten wordt, dan voorzien de ondernemers voor hun bedrijven enorme omzetproblemen. “Een mokerslag voor de ondernemers in het centrum”, noemde de voorzitter van het Ondernemersfonds Rinie Henning dit in de commissievergadering van 14 januari jongstleden.

Veel bedrijven zijn nu nog vanwege corona gesloten. Zodra het mogelijk is willen de ondernemers graag de mensen uit heel Ommen en de regio ontvangen. Maar dan moet het centrum met alle vervoersmiddelen goed te bereiken zijn. De rondweg is een uitstekende route voor het doorgaand verkeer naar bijvoorbeeld Zwolle. Bestemmingsverkeer dient het centrum van Ommen goed te kunnen bereiken. Het Ondernemersfonds heeft de hand naar het college uitgestoken om samen te werken aan effectieve oplossingen voor doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer.

Foto: Ondernemers deelden vanmorgen in alle vroegte krentenbollen en een flyer uit met een verwijzing voor het doorgaand verkeer naar de rondweg.

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.