Home / / Uit Hei en Dennen – Nieuwjaar

Uit Hei en Dennen – Nieuwjaar

Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe, zong Wim Kan. Dat vragen we ons in dit jaar 2021 helemaal af. De anti coronamiddelen liggen voor ons klaar, dus is de vraag “wie komen er als eersten voor in aanmerking”. Het verzorgend personeel in verpleeg- en ziekenhuizen en daarna de senioren? Dan zou ik snel aan de beurt zijn. Hebben we vertrouwen in een middel dat net op de markt komt. We hebben weinig keus denk ik. Wie de ouderen als “dor hout”ziet, zou voorrang willen geven aan 70 plussers, zij hebben het meeste brood op en hebben een mooi leven gehad, zonder oorlogen, geweld en besmettelijke ziekten. Wie gaan het goede voorbeeld geven. Als “wiedergutmachung” denk ik aan ons koningspaar. Zo kunnen zij werkelijk moedig voorgaan en daarmee hun beschadigde imago weer wat opkrikken. Als zij het durven……….gaan wij na 14 dagen ook. Maar hoe weten wij of zij inderdaad geprikt worden met dit anti Covid 19 middel. Het kan ook een cocktail met wat vitamines zijn hè?

Wat fantastisch dat er met oudjaar nauwelijks geknald werd. Zo konden we naar de verrukkelijke show van Youp kijken, met de volgende avond naar Groenendijk, die minstens zo vilein en actueel was. Belden wij met broers en zussen? Ik niet. Best gek hè. Door de lange lockdown zagen we elkaar niet en belden we ook nauwelijks. Wat viel er ook te melden? Niets mocht of kon. Met onze kinderen bleef het contact nauw, maar toch meestal per telefoon of app. Dat we elkaar ooit weer in de armen vallen lijkt nog ver weg. Het face timen zit nog niet in mijn systeem, wel in mijn telefoon, maar mijn brein doet nog niet mee. Ik vind het nogal confronterend in een klein hoekje mijn eigen konterfeitsel te zien. Mijn spiegel is veel flatteuzer dan dat kleine schermpje. Nu kun je ook denken, “mens, zeur niet zo, je bent 76 jaar, wees blij dat je nog leeft”. Tuurlijk ben ik dat, maar ik merk dat leeftijd niets te maken heeft met ijdelheid. Ik wil nog steeds beschaafd en charmant over komen. Wat ik mij voorneem? Tolerant zijn, niet op iedere slak zout leggen. Bij vreemden lukt me dat zo veel beter dan bij mijn naasten. Ja, ik begrijp wel hoe dat komt. Naasten kunnen je teleurstellen, maar gelukkig ook meer vreugde geven.

Ik wens u allen een gezond mooi nieuwjaar!

 

Antoinette

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.