Home / / Nationale voorleesdagen op De Elzenhoek

Nationale voorleesdagen op De Elzenhoek

OMMEN – Orthopedagogisch Dagcentrum De Elzenhoek in Ommen, onderdeel van de Baalderborg Groep, deed ook dit jaar weer mee met de nationale voorleesdagen. In de Elzenhoek werd onder andere voorgelezen uit het boek Coco kan het!; het prentenboek van het jaar 2021.

De Elzenhoek is een behandelcentrum, dat gericht kijkt naar de hulpvragen die kinderen hebben. Er wordt gewerkt aan gezamenlijk gestelde doelen. Voorlezen kan worden aangeboden om bijvoorbeeld te werken aan kennis, beweging, spel, taal/communicatie (luisteren, interactie, leren van nieuwe woorden, zinsbouw) en kan in een groepje en/of individueel.
“Het mooie van een boek is dat je het steeds weer opnieuw kan voorlezen en het meer of minder interactief kan maken. Na het voorlezen worden er kleurplaten of knutselwerkjes over het verhaal gemaakt. Het voorlezen, napraten, terug vertellen, beleven van de zintuigelijke ervaring maken het voorlezen tot een zeer geschikt middel voor observaties en gebruik in de behandeling”, aldus Annemarie, logopediste van De Elzenhoek.
Op de foto is te zien dat een aantal kinderen van schoolvoorbereidende kennismaakt met het verhaal van Coco. “Het was leuk om te zien hoe de kinderen reageerden op het verhaal. Waar de één ademloos zat te luisteren, benoemden anderen de afbeeldingen en de voorwerpen of vertelden ze spontaan dat ze ook wel konden vliegen en maakten gebaren met hun handen en armen: ‘ik kan ook heel hoog!’. Met zijn allen liepen we door het lokaal om het vliegen na te doen. Sommige kinderen durfden op tafel te staan en dan net te doen alsof ze gingen vliegen”, aldus Annemarie.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.