Home / / Lindy en Yazan winnen de voorleeswedstrijd van Ommen
.

Lindy en Yazan winnen de voorleeswedstrijd van Ommen

OMMEN – Lindy Bendijk van CBS Ichthus te Lemele en Yazan Alsuliman van OBS de Dennenkamp in Ommen hebben de voorleeswedstrijd van Ommen gewonnen. Deze wedstrijd werd dit jaar digitaal gehouden. De wedstrijd was tevens een van de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Lindy en Yazan zullen binnenkort Ommen vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van deze winnaars wel de Nationale Voorleeskampioen 2021.
In twee rondes lazen in totaal 13 kandidaten via Teams voor en het was aan de jury om twee winnaars te kiezen, in elke ronde eentje. De jury bestond uit Petra Stokvisch, cultuurcoördinator van Ommen en Marita Veldscholte, leesconsulent bij Bibliotheek Salland. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na wat spannende momenten werd het verlossende woord door de jury uitgesproken en werden Lindy en Yazan gekroond tot de kampioenen van Ommen.
Lindy las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. De jury vond dat Lindy de emotie van het boek goed overbracht. Yazan las voor uit Operatie zeer ernstige ramp van Tosca Menten. Een origineel fragment en enthousiast gebracht, volgens de jury. Yazan en Lindy zullen in maart deelnemen aan de halve finale.

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.