Home / / Komt jouw gedicht in het Ommer Nieuws?

Komt jouw gedicht in het Ommer Nieuws?

De negende week van de Poëzie in Nederland en in Vlaanderen

OMMEN – Van 28 januari t/m 3 februari 2021 is het alweer de negende Week van de Poëzie in Nederland en in Vlaanderen. Stadsdichter van Ommen, Viviane Rose presenteert deze betreffende week het een en ander op het poëziegebied, waaronder een dichtwedstrijd.

Doe je mee?

Schrijf een kort gedicht in het Nederlands of in het Sallands dialect van niet meer dan 75 woorden en 10 regels (inclusief eventuele witregels), binnen het thema van de Week van de Poëzie: Samen. Het zou leuk zijn als je iets over Ommen of omgeving er in betrekt. Schrijf je naam, zoals je het vermeld wilt zien (niet in het bestand zelf). Het gedicht wordt genummerd en anoniem beoordeeld.

Tips

Gebruik liever geen clichéwoorden zoals liefde, hart, warmte e.d. Als je Ommen er in betrekt, kun je zonder het woord ‘Ommen’ te gebruiken, het gedicht toch herkenbaar maken. Speel eens met woorden, verwachtingen, symboliek en volgordes. Let op hoe het klinkt als je het (hardop) leest. Heeft het ritme of wil je dat het juist wringt? Stel jezelf de vraag: Bouwt het ‘verhaal’ op of juist af?

De stadsdichter selecteert samen met de redactie van het Ommer Nieuws de vijf beste, opvallendste of meest rake gedichten en publiceert dit in het Ommer Nieuws van 3 februari aanstaande. Je gedicht kun je insturen t/m 27 januari naar: vivianerose@gmail.com. Heel veel plezier!

Foto: Pixabay.com

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.