Home / / Inname en ophaalservice Noggus&Noggus tijdelijk dicht
.

Inname en ophaalservice Noggus&Noggus tijdelijk dicht

DALFSEN – De kerstvakantie is bij uitstek het moment dat er opgeruimd wordt, helemaal als er door een lockdown geen andere bezigheden zijn. Dit leidt tot ophoping van artikelen in de opslag van de kringloop, nu de winkels gesloten zijn.

De stichtingen Noggus & Noggus en Kringloopwinkels Zwolle hebben na de lockdown nog enkele dagen de inname en de ophaalservice open gehad. In de kerstvakantie zijn de innamepunten en de ophaalservice echter tijdelijk gesloten. Dit omdat er geen doorstroom is en de opslag beperkt. “In schoolvakanties wordt er altijd veel opgeruimd en is het aantal goederen dat gedoneerd wordt veel. Omdat onze winkels gesloten zijn, kunnen we nu ook de artikelen niet verkopen en hoopt het zich op”, aldus Wilma Voortman directeur van de Stichtingen.

Thuis opslaan

De kerstvakantie gebruiken de stichtingen om de artikelen die nu aanwezig zijn, te sorteren en om de opslag zo in te richten dat er na de vakantie ruimte is om weer goederen in te nemen. Hierbij wordt nadrukkelijk aan inwoners gevraagd om goederen, net als in het voorjaar, tijdelijk thuis op te slaan tot dat de winkels weer open zijn. “Onze opslag is beperkt en ook het aantal mensen dat ons ondersteunt om de artikelen te sorteren, is minder groot dan normaal”, geeft Voortman aan. De papiercontainer in Dalfsen is wel gewoon voor burgers bereikbaar.

Vanaf 4 januari kunnen de stichtingen de artikelen weer in ontvangst nemen. Zij willen hiermee burgers met beperkte opslag ontlasten. Voor iedereen die zelf opslagmogelijkheden heeft, blijft het verzoek staan om zoveel mogelijk thuis te bewaren. Na de lockdown nemen de stichtingen graag weer alle donaties aan.

Over Stichting Noggus & Noggus en Stichting Kringloopwinkels Zwolle

Doel van de stichtingen is het verminderen van de afvalberg door herbruikbare goederen in te zamelen en te verkopen. En door niet verkoopbare artikelen te scheiden tot grondstof. Daarnaast biedt ze betaalde arbeidsplaatsen en werkervaringsplekken aan. De winkels hebben ruim 1.000.000 bezoekers per jaar, heeft 75 mensen in vaste dienst en 350 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de stichting en de klanten. Sinds 2018 hebben Stichting Kringloop Zwolle en Stichting Noggus & Noggus een intensieve samenwerking. Beiden zijn lid van de branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland en hebben een ANBI status.

www.kringloopzwolle.nl

www.noggusennoggus.nl

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.