Home / / Het Panelenpad verrijkt met nieuwe kunstwerken
.

Het Panelenpad verrijkt met nieuwe kunstwerken

OMMEN – Stilletjes is de stad Ommen dit jaar verrijkt met drie kunstpanelen. Normaal zou hier meer ruchtbaarheid aan worden gegeven, onder andere met een ceremoniële onthulling tijdens de Kijk op Kunstweken in oktober. Nu zijn ze dus zomaar verschenen. De drie panelen zijn van Wessel Rozema, Annemiek Kuipers en Daniëlle Tesselaar.

Het Panelenpad is een bekend begrip in Ommen. Sinds 2010 hangen er in het centrum van Ommen op blinde muren geschilderde panelen van diverse kunstenaars uit het Vechtdal en omstreken. Jaarlijks worden er panelen vervangen. Vaak omdat een paneel dusdanig verweerd is dat deze verwijderd moet worden, soms ook omdat deze er alweer een tijd hangt en andere kunstenaars zich aandienen om een geschilderd beeld aan de stad te presenteren. Het aantal locaties blijft nu eenmaal beperkt. Een klein team onder leiding van Luuk Vogelzang coördineert de productie en het vervangen van de panelen.

Inspiratiebronnen

Het paneel van Annemiek Kuipers hangt in de Kerkstraat. Voor haar paneel was de beeldentuin van Thea en Louis in Witharen de inspiratiebron. Het paneel van Wessel Rozema hangt in de Bouwstraat. De inspiratie voor dit paneel was de Vecht. Wessel schreef hier een gedicht over, dat een deel van het beeld is geworden. In de Kerkstraat is het paneel van Daniëlle Tesselaar komen te hangen. Het paneel is een ode aan de boer. Op het paneel is een bekende zinsnede vermeld uit een gedicht van Werumeus Buning, ‘En de boer, hij ploegde voort’ (uit het gedicht ‘Ballade van den boer’, 1935). Ook voor het coronacrisisjaar 2020 een toepasselijke zinsnede! Voor het panelenpad in Ommen is er een brochure beschikbaar, waarin de panelen en locaties vermeld staan. Deze brochure is verkrijgbaar bij de gebruikelijke uitgiftepunten voor toeristische informatie.

Ode aan de boer – Daniëlle Tesselaar

De Vecht – Wessel Rozema

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.