Home / / Het E-book van de Week

Het E-book van de Week

Oud inspecteur John Rebus van de politie in Edinburgh is al jaren met pensioen. Toch wordt hij nog wel eens ingezet bij een cold case en verder houdt zijn oud collega Siobhan Clarke hem over het algemeen goed op de hoogte van lopende zaken. Ze mag graag met hem sparren. Als vier schooljongens op een landgoed een autowrak vinden met daarin de overblijfselen van een mens, wordt er een speciaal team opgezet. Het gaat namelijk om een vermiste man, al meer dan veertien jaar van de radar.

Privédetective

Onder verdachte omstandigheden verdwenen, John Rebus weet nog precies om wie het gaat, Stuart Bloom. Een privédetective die werkte voor een filmproducent. Zijn familie bleef de trom roeren over zijn verdwijning. Zijn moeder is nu dan ook de eerste die samen met een jonge journalist, bij het politiebureau om opheldering staat te roepen. Er is in 2006 al een onderzoek geweest, maar het lichaam van het slachtoffer is toen niet gevonden. Ook weet Rebus dat het onderzoek niet al teveel voorstelde. Het werd snel afgerond, elke betrokken politiemedewerker had zo zijn redenen om niet al te ijverig te zijn.

Oudgedienden

Zo komt het dat er nu niet alleen een groot team wordt samengesteld om de moord op Stuart Bloom in kaart te brengen, ook duikt de afdeling zware misdrijven in het onderzoek van 2006. Michael Fox, een oude bekende van Rebus, wordt daarmee belast. Maar ja, wie kent Rebus niet van de oudgedienden. Van elke inspecteur, rechercheur en uniformagent uit zijn loopbaan weet Rebus wel het één en ander.

Onderwereld

Hetzelfde geldt voor de maffiabazen. Rebus kent het spel om de knikkers, om de drugs, om de dranklokalen, om hun invloed binnen het korps. Al deze kennis zet hij in om ervoor te zorgen dat de dader gepakt wordt. Met zijn onorthodoxe aanpak, zijn tegendraadse bemoeienis met het lopende onderzoek en zijn connecties in de onderwereld stuurt hij het onderzoeksteam de goede richting in.

Uitlezen

Ian Rankin levert met dit 21e John Rebus deel weer een puike detective af. Spannend, strakke verhaallijnen, uitgewerkte karakters, je wil maar één ding bij dit boek: uitlezen!

Het E-book ‘Een web van leugens’ kunt u vinden in de onlinebibliotheek.nl en de fysieke versie in uw plaatselijke Bibliotheek. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.