Home / / Greenshoes overhandigt royaal bedrag aan hospice Dalfsen

Greenshoes overhandigt royaal bedrag aan hospice Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen week overhandigde Gerlof Velthuis, voorzitter van wandelvereniging Greenshoes uit Dalfsen, een cheque van maar liefst 2500 euro aan coördinator Joyce Nap van hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen.

“Wij hebben de laatste jaren tijdens de Greenshoes wandelingen in Dalfsen goed geboerd”, zegt Velthuis. Daardoor hebben we vorig jaar – met circa 3000 deelnemers uit het gehele land – een mooie financiële buffer op kunnen bouwen. Het bestuur van de wandelvereniging Greenshoes heeft daarom besloten om een bedrag te schenken aan een goed doel, waarbij gekozen is voor het hospice in Dalfsen. De cheque van 2500 euro werd dankbaar in ontvangst genomen door coördinator Joyce Nap, in aanwezigheid van bestuursleden Johan Wiltvank (voorzitter) en Herma Nap. De heren Gerlof Velthuis en Jan Bredewold van de vereniging Greenshoes werden hartelijk bedankt voor dit prachtige bedrag.

“Helaas is door de laatste coronamaatregelen wandelen met een groep niet meer mogelijk. Daarom hebben we alle wandelingen van dit jaar geannuleerd. Wandelman Jan Bredewold vult aan: “Indien wandelen in groepsverband weer mogelijk is, communiceren we dit weer via onze website.

Uitbreiding woonkamer

“Een heel mooi bedrag, wij zullen het goed besteden”, zegt Wiltvank. “Wij hebben nog wel een aantal wensen. Het interieur is aan vervanging toe en een nog grotere wens is de uitbreiding van de woonkamer. Wanneer er twee gezinnen aanwezig zijn, is de ruimte in de woonkamer namelijk aan de krappe kant. Daar willen we graag een oplossing voor”, meldt Wiltvank.
Hospice ‘t Huis De Pastorie is een huis voor wie in de laatste fase van het leven gekomen is. Een fase waar de zorg soms meer vraagt dan thuis geboden kan worden en waar behoefte is aan een huiselijke sfeer. Het hospice in Dalfsen wordt gerund door circa dertig vrijwilligers. Zij nemen de dagelijkse leiding op zich en ondersteunen de familie en naasten.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Gerlof Velthuis en Jan Bredewold van wandelvereniging Greenshoes uit Dalfsen overhandigen een cheque van 2500 euro aan vertegenwoordigers van hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.