Home / / Geen verhoging toeristenbelasting in Ommen

Geen verhoging toeristenbelasting in Ommen

OMMEN – De toeristenbelasting in Ommen wordt niet verhoogd. Met ingang van 1 januari 2020 is het tarief voor de toeristenbelasting voor vier jaar vastgesteld op 1,10 euro. Het college stelt de gemeenteraad voor om deze meerjarige afspraak te handhaven in plaats van deze belasting te verhogen. Dit een gevolg door een meevallende begroting 2021.

De subsidie voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO/Museum) die zou eindigen wordt voorgezet daar het niet het moment lijkt gezien de geplande nieuwvestiging van het CCO.
De gevolgen van de coronapandemie zijn merkbaar in onder meer de omzetcijfers van de sporthallen, die noodgedwongen deuren moesten sluiten. Hoewel een verhoging van 15.000 euro voor de pacht/huur voor catering mogelijk lijkt, vindt het college dit nu onverantwoord. Ook de subsidie peuterspeelzalen blijft ongewijzigd gehandhaafd. Door nieuwe ontwikkelingen (urenuitbreiding voorschoolse educatie) worden kostenstijgingen verwacht. De kinderboerderij die de exploitatie niet rond krijgt kan rekenen op een toezegging van 3000 euro.
Over de molens schrijft het college dat het van cultureel groot belang is dat de molens in de gemeente Ommen behouden blijven en goed worden beheerd. “Passend bij onze rol als regie- en netwerkgemeente zoeken we naar een partner die het beheer en onderhoud van ons overneemt en behoud van kwaliteit garandeert. Door die taken, die niet bij de gemeente horen, op deze manier over te dragen en voor ons te beëindigen, besparen we structurele en incidentele kosten”, aldus het college in de perspectiefnota 2021.

Lees ook

Sociale Tuin Nieuwleusen ontvangt taart van D66

NIEUWLEUSEN – Als blijk van waardering voor de inzet van vrijwilligers geeft D66 Dalfsen jaarlijks …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.