Home / / Echtpaar Ben en Annie Kloosterman zestig jaar getrouwd

Echtpaar Ben en Annie Kloosterman zestig jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen maandag 25 januari was het zestig jaar geleden dat Ben Kloosterman en Annie Vis uit Dalfsen elkaar het ja-woord gaven. Dat gebeurde in Wateringen (Westland) waar Annie werd geboren.

Ben (84) groeide op in Oudleusen en was de jongste uit een groot gezin. Na de lagere school in Dalfsen ging hij naar de ULO in Zwolle. Na een jaartje melkfabriek, zoals hij het noemt, kwam hij op het kantoor bij de firma Eshuis. een tiental jaren was hij niet alleen redacteur van de Oprechte Dalfser Courant, maar ook van De Molenaar, een vakblad, dat wekelijks verscheen, voor de veevoederindustrie.
De wieg van Annie (83) stond in Wateringen. Ook zij kwam uit een groot gezin, dertien kinderen. Haar moeder overleed na de geboorte van het jongste kind. Dat was één van de redenen dat Annie na de huishoudschool thuis moest werken en mede voor het gezin moest zorgen. Zij hadden thuis een grote fietsenwinkel. In de oorlog jaren, hongerwinter, ging de vader met Alie de oudste zus van Annie met de bakfiets naar Dalfsen, eten halen.
Na de oorlog werd haar vader uitgenodigd voor een bruiloft, en mocht Annie een keer mee. Tijdens het huwelijksfeest van één van de broers van Ben leerden zij elkaar kennen. “En van een huwelijk kwam weer een huwelijk”, zeggen beide lachend.
Inmiddels wonen zij al zestig jaar, tot grote tevredenheid, in hun huidige woning aan de Molenstraat in Dalfsen. Het diamanten echtpaar heeft drie kinderen (dochters) en zes kleinkinderen. Grootste ‘vriend’ van het diamanten echtpaar was al die jaren de fiets en nog steeds worden er vele fietstochtjes gemaakt. Dat staat wel in de schaduw van de tochten, duizenden kilometers, die zij in het buitenland hebben gemaakt, waaronder vier fietstochten in Vietnam. “Wij gingen op de bonnefooi en kwamen op die manier op de mooiste plekken. Ook de fietstocht op de Indonesische eilanden Sumatra, Bali en Sumba, totaal 1880 kilometer, heeft veel indruk op ons gemaakt”, zeggen beide.
De gezondheid van het diamanten echtpaar is nog wel redelijk te noemen. Vanwege de coronamaatregelen werd het jubileum afgelopen maandag heel klein gevierd met twee dochters die (op afstand) een taartje zijn komen eten. Het echtpaar werd verwend met heel veel kaarten, bloemen en een mooi eigengemaakt fotoboek met foto’s en gelukwensen van de kinderen en kleinkinderen. Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen had het echtpaar op 27 december jl. (op die datum is het paar getrouwd voor de wet) ook al gefeliciteerd, maar deed het afgelopen maandag nog eens dunnetjes over. Een grote bos bloemen namens de gemeente werd thuis bezorgd.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.