Home / / ‘Duizendmaal dank’ namens Voedselbank Hardenberg-Ommen

‘Duizendmaal dank’ namens Voedselbank Hardenberg-Ommen

HARDENBERG/OMMEN – December was dé actiemaand voor de Voedselbank en de resultaten zijn overweldigend. Bestuurslid Roos ter Beek: “Zoveel spontane acties en wat een gigantische opbrengst, mensen waren enorm vrijgevig. We hebben de rekken gevuld en veel giften ontvangen op de bankrekening. Wij hebben een appeltje voor de dorst. Deze zullen we het komende jaar ook nodig hebben, verwachten we.”

Ondanks alle maatregelen, of misschien wel dankzij de maatregelen, kwamen er vele spontane inzamelingen op gang, met als doel de voorraden van de Voedselbank Hardenberg-Ommen te vergroten. Ook waren er acties om de cliënten met de feestdagen wat extra’s te geven. Ter Beek: “Bij de twee uitgiftes voor de kerst, kregen de mensen extra dozen mee met luxe producten zoals kerststollen, een rollade en een kerstpakket. En bij wie dit wilde, werd door de Rotary ook nog een kerstdiner thuisbezorgd.”

2021

Alle supermarktacties in de regio leverden honderden volle kratten met houdbare producten op, waarmee tot in de lente pakketten van de ruim 720 cliënten kunnen worden aangevuld. Via particulieren, bedrijven, supermarkten, kerken en vele anderen kwamen al kerstpakketten, rookworsten, aardappels, uien, wasmiddelen, maar ook complete kantinevoorraden binnen. Ter Beek: ”We zijn de gulle gevers zeer dankbaar. Inmiddels staat alles netjes gesorteerd in de schappen. Het geld dat is binnengekomen zullen we gebruiken zodra deze voorraad er door is, of voor producten die we missen voor de pakketten. Daarnaast hebben we nu ook een mooie buffer voor als er meer mensen een beroep op ons doen. Wij willen iedereen kunnen helpen. En door deze donaties kunnen we dat ook.”

Maud uit Lemele

Groot respect vanuit het bestuur is er voor de 14-jarige Maud Kleinlugtebeld uit Lemele. Zij had een eigen actie opgezet. Het resultaat: naast de 35 overvolle kratten, vele volle dozen, kerstpakketten en geld. De woonkamer en keuken stonden ermee vol.

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.