Home / / Digitale vragenuurtjes bij de bibliotheek

Digitale vragenuurtjes bij de bibliotheek

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – De komende weken vinden er geen activiteiten plaats in de bibliotheken. Wel zijn er verschillende telefonische vragenuurtjes, zodat iedereen die hulp nodig heeft, geholpen kan worden.

Ook kunnen belangstellenden voor de cursussen Klik & Tik en/of Digisterker via deze vragenuurtjes of via het Infopunt nu al hun deelname doorgeven. De cursussen starten zodra het weer kan.

Digitaal vragenuurtje

Bij vragen over beeldbellen, WhatsApp of bij andere digitale problemen kunnen de medewerkers van het digitaal vragenuurtje van Saam Welzijn en Bibliotheek Dalfsen ingeschakeld worden. Zij zitten tot en met 9 februari klaar om te helpen. Op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 – 15.00 kan gebeld worden met: 06 – 289 512 70.

E-Books en luisterboeken

Deskundige hulp, uitleg en advies over alles met betrekking tot lenen en downloaden van E-books en luisterboeken. Op maandag en woensdag zit Annet Meems tussen 10.00 en 12.00 uur klaar. Zij is te bereiken op 06 – 33796014. Mailen kan ook: info@bibliotheekdalfsen.nl.

Digi-Taalhuis

Speciaal voor mensen die normaal gesproken ook niet zo makkelijk van huis gaan, zoals kwetsbare senioren is er Digi-Taalhuis. Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken. Kijk op www.bibliotheek.nl/digitaalhuis voor informatie over sociaal contact leggen via het internet, corona, fit blijven als je thuis bent en nog veel meer.

Landelijke Digi-hulplijn

De Digi-Hulplijn wordt bemand door het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de bibliotheken. Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09:00 – 17:00 uur bereikbaar, 0800-1508. : https://www.allemaal-digitaal.nl/digi-hulplijn-bellen/

Infopunt

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Men kan hier terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Ook het Informatiepunt Digitale Overheid is ondergebracht bij het Infopunt. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kan contact worden opgenomen met: 0529-793013.

Lees ook

Nieuwbouw Historisch Museum Ommen in eindfase

OMMEN – Nog even en dan is het Historisch Museum Ommen gereed. Momenteel legt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.