Home / / De Nieuwe Weg verkoopt nestkastjes voor Duchenne Heroes

De Nieuwe Weg verkoopt nestkastjes voor Duchenne Heroes

VINKENBUURT – De Nieuwe Weg in de Vinkenbuurt is gestart met het maken en verkopen van nestkastjes. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Duchenne Heroes.

De Nieuwe Weg is een werkplaats voor mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkplaats heeft 14 beroepsafdelingen, waaronder de afdeling hout. Op deze afdeling worden, in samenwerking met Clockworks 10, nestkastjes gemaakt. Een deel van de opbrengst van de nestkastjes is bestemd voor Duchenne Heroes. Duchenne Heroes zamelt geld in voor het Duchenne Parent Project. Zij doet onderzoek naar medicijnen en behandeling om mensen met Duchenne een beter en langer leven te kunnen bieden.
Duchenne is progressieve spierziekte. De spieren gaan langzaam achteruit, inclusief de longen en het hart.Op de werkplaatst in de Vinkebuurt werken meerdere jongeren die deze spierziekte hebben.
De nestkastjes kosten 12,50 euro per stuk, 2,50 euro gaat naar het goede doel. De nestkastjes zijn geschikt voor de koolmees en daardoor een goede bestrijding tegen de eikenprocessierups. Wie een een bijdrage wil leveren aan dit goede doel en tegelijkertijd de processierups wil bestrijden, kan contact opnemen om een nestkastje te bestellen. Dit kan via tel. 0523-657727, info@clockworks10.nl of www.clockworks10.nl.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.