Home / / Alerte 84-jarige voorkomt bankpasfraude

Alerte 84-jarige voorkomt bankpasfraude

NIEUWLEUSEN – Woensdag 20 januari werd de politie in Dalfsen gebeld door een 84-jarige man uit Nieuwleusen. Hij was telefonisch benaderd door een ‘bankmedewerker’ die hem vertelde dat zijn bankpas zou worden opgehaald. De man uit Nieuwleusen kreeg hier geen goed gevoel bij en belde de politie. Agenten hebben daarop een actie voorbereid om de oplichter te betrappen. Een jongeman van 17 jaar uit Nijmegen kon op heterdaad worden aangehouden.
De politie waarschuwt dat deze vorm van fraude vaak voorkomt. De bank vraagt nooit om beveiligingscodes, geld over te maken, via een link in te loggen in mobiel of internet bankieren of een bankpas op te sturen of af te geven. Meer informatie over deze vorm van fraude is te vinden op www.politie.nl/themas/bankhelpdeskfraude.

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.