Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

‘Wintersportplezier’ staat er bij deze foto, gemaakt door Herman Wigbels op de Lemelerberg in februari 1971. Het Nederlands Dagblad vermeldt in die periode: “De Lemelerberg is voor de natuurliefhebber in alle jaargetijden interessant, vooral ook in de winter, wanneer de bossen van de Lemelerberg met een dikke sneeuwvacht zijn bedekt, en het landschap een sprookjesachtig aanzien heeft gekregen. Honderden mensen binden dan de ski’s onder en genieten hier van de wintersport. Het op de berg gelegen hotel is dan ingericht als wintersporthotel en tevens zijn er meer dan 250 paar ski’s te huur. De besneeuwde Lemelerberg is dan met recht ‘Neerlands Zwitserland’.” We hebben diverse personen op de foto naar voren gehaald, de originele foto staat rechtsonder. We zouden het leuk vinden als we nog een paar namen kunnen toevoegen aan deze foto, wie helpt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 74 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Adri van Drielen voor de informatie over zoekplaatje haw_64476 (aanslag op gas-compressorstation in Vilsteren in februari 1972), samengevat: “Ik herkende de twee Zwolse persfotografen op de foto. Links op de foto staat Dolf Henneke (overleden in 1976) en derde van links, iets verscholen achter de persoon op de voorgrond, Jan Drost (76 jaar nu). Inmiddels heb ik contact gehad met Jan Drost. Hij herinnerde zich het voorval in Vilsteren en dat hij daar was, maar verder geen details meer.”

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_63405, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf Bouwman, een vertrouwd adres waar uw Citroën & Peugeot in optimale conditie wordt gehouden.

Met de kerstdagen en de jaarwisseling voor de deur wensen het bestuur en de medewerkers van de stichting OudOmmen.nl iedereen hele fijne feestdagen en bovenal een gelukkig en gezond 2021.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.