Home / / ‘Zie ginds komt de supportersvereniging van OZC weer aan!’

‘Zie ginds komt de supportersvereniging van OZC weer aan!’

OMMEN – Dát was wat er zaterdag 28 november in veel Ommer huiskamers klonk. Wederom zetten de geel zwarte mannen heel Ommen op zijn kop. Na de belevenissen op de boot van Rederij Peters, het bubbelbadrad met Stefan Westenbroek en diverse avonturen bij de bekende sponoren, werd het zaterdag anders aangepakt.

Het rad kwam ditmaal niet vanaf één, maar vanaf zeven verschillende locaties. Vanaf sportpark Westbroek vertrok de bekende OZC-caravan bomvol grote prijzen, gevolgd door de bus van Eric Witteveen, voorzien van een arsenaal aan lampen, geluidsboxen en een LED-tv, richting bekende OZC-ers. In de caravan bevonden zich niet alleen prijzen maar ook drie zwart gele OZC pieten.

Nauwelijks vertrokken vanaf het sportpark zagen de pieten ineens Sinterklaas opdoemen, de Goedheiligman was op bezoek op het sportpark, maar hij kwam tot de conclusie dat er maar op één plek echt iets gebeurde: bij OZC. De volledige karavaan bezocht zeven adressen van bekende OZC-ers in Ommen. Onder andere Harm Jan Tip, Jan Merjenburgh en de familie van Keulen in Arriën, kregen een bezoek van Sinterklaas en de OZC pieten. Op elk adres mochten de bekende OZC-ers na een kort gesprekje met Sinterklaas aan het welbekende rad draaien, waarna er weer gelukkige prijswinnaars kregen te horen of zij een Nespresso-apparaat, een palmboom, een dinerbon ter waarde van 150 euro, of één van de andere vijftien prijzen hadden gewonnen.

Na ruim twee uur live-uitzending met continu meer dan 130 volgers, sloot de vaste stem en het gezicht van het (digitale) rad Bert Wermink – het voor de OZC supportersvereniging legendarische jaar 2020 – af met een dankwoord richting vaste cameraman Jelmar van der Veen, penningmeester en stille genieter Arjan Pot en de rest van het bestuur. Maar liefst tien keer hebben de heren van de supportersvereniging Ommen op zijn kop gezet. Voor ontzettend veel Ommenaren werd het digitale rad een online evenement om naar uit te kijken in deze coronatijd. Telkens overtrof de supportersvereniging zichzelf met als apotheose het digitale rad van afgelopen zaterdag.

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.