Home / / Webinar 3D printen voor volwassenen succesvolle serie van drie

Webinar 3D printen voor volwassenen succesvolle serie van drie

REGIO – Lablearning@Home webinars, waarbij volwassenen tijdens een online workshop kennis maken met de ontwerpprogramma’s (voor bijvoorbeeld lasercutten of 3D printen), zijn populair gebleken. De eerste webinar ‘Lasercut je eigen Art Deco lamp’ eind oktober, in het kader van de MaakMeeMaand is enthousiast ontvangen.

Om ervoor te zorgen dat bij de webinar over 3D printen de moeilijkheidsgraad opgebouwd kon worden, heeft ontwikkelinstelling Tetem besloten om deze op te delen in drie webinars, met elk hun eigen ontwerpprogramma.

‘Design your own 3D object’

Bij de eerste webinar 3D printen met het Autodesk programma Tinkercad op 17 november jl. konden deelnemers uit alle 25 Overijsselse gemeenten, kosteloos vanuit huis de online workshop ‘Design your own 3D object’ volgen. Met een online klas vol enthousiaste deelnemers was het een geslaagde maakactiviteit. Het vervolg van de serie webinars, die ook afzonderlijk van elkaar te volgen zijn, vindt plaats op dinsdag 15 december, waarbij met open source programma Blender een 3D ontwerp gemaakt gaat worden. In het nieuwe jaar wordt de serie afgesloten op dinsdag 19 januari met het softwareprogramma FreeCAD.

Iedereen die geïnteresseerd is in het leren werken met ontwerpprogramma’s voor 3D printen, kan zich aanmelden. Voor iedere webinar kunnen zij het benodigde softwareprogramma, de techniekkaart en een tutorial downloaden en bekijken. Na afloop van de webinar kan het ontwerp digitaal verstuurd worden aan Tetem, die het 3D object met de 3D printer print en vervolgens per post toestuurt. Na afloop van elke webinar (19.00 – 20.00 uur) is de online helpdesk beschikbaar om vragen te beantwoorden (20.00 – 21.30 uur).

Aanmelden kan tot 24 uur voor aanvang van de webinar, door een mail te sturen (met naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl. Meer informatie over elke webinar: tetem.nl/maakmeemaand (volwassenen aanbod).

De komende periode zullen er diverse nieuwe webinars ontwikkeld worden om komend jaar te garanderen dat volwassenen kennis kunnen blijven maken met nieuwe technologieën en innovatieve maakprocessen. De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor de Overijsselse gemeenten om deel te nemen.

Lees ook

(Advertorial) Het is voorjaar bij de Welkoop in Ommen

OMMEN – Sinds de opening van de Welkoop aan de Rotbrink op 4 januari hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.