Home / / Veelzijdig vrijwilligerswerk bij Rosengaerde

Veelzijdig vrijwilligerswerk bij Rosengaerde

DALFSEN – De één richt zich op het welzijn van een cliënt, een ander draagt bij aan de ondersteuning van de vaste medewerkers. In welke vorm dan ook, vrijwilligers leveren met elkaar een zeer waardevolle bijdrage.

Dit geldt ook voor Rosengaerde, het wooncentrum prijst zich gelukkig met een flinke schare vrijwilligers. Ruim 300 mensen zetten zich hier in om hun steentje bij te dragen. “Voordat het coronavirus de kop opstak, werd er binnenshuis ontzettend veel georganiseerd. Erg leuk!” vertelt Elke Berends, vrijwilligerscoördinator bij Rosengaerde. Dat dit sinds de uitbraak van het virus op een lager pitje staat, betekent zeker niet dat er geen werk is voor de vrijwilligers. “We zien wel dat mensen nu meer op hun kamer blijven. Dat is veilig, maar tegelijkertijd steekt eenzaamheid daardoor sneller de kop op”, zo vertelt ze. “Vrijwilligers helpen dit te beperken door te gaan (duo)fietsen met een cliënt, een wandeling te maken of gewoon even een luisterend oor te bieden.”

Vrijwilligerswerk op maat

En dan zijn er nog tal van andere dingen die een vrijwilliger kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van maaltijden, het vervoeren van cliënten of het ondersteunen bij de dagbesteding. Voor het restaurant de Blauwe Bogen is Rosengaerde op dit moment op zoek naar mensen die willen helpen bij het uitserveren van de maaltijden. Een vorkje meeprikken en de bewoners gezelschap houden, hoort ook bij deze functie. Elke vult aan: “Ik vind het belangrijk dat iemand doet waar hij of zij blij van wordt. Of dat nou eens in de maand is of elke week. We zijn blij met iedereen die onze organisatie en cliënten wil helpen. En ik ga graag in gesprek om te ontdekken in welke vorm dat het beste kan!”

Wilt u vrijblijvend in gesprek met Elke Berends om te onderzoeken of u ook iets kunt betekenen voor (de cliënten van) Rosengaerde? Vul dan het formulier in op de vacaturepagina van www.rosengaerde.nl of bel naar het algemene nummer: 0529-431541.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.