Home / / Politiek verwoord
.

Politiek verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de PVDA aan het woord.

Ik schrijf deze column vlak voor mijn kerstvakantie. Een vakantie waar ik, net als velen van u denk ik maar zo, meer aan toe ben dan in andere jaren. 2020 is een jaar geworden zoals niemand van ons had kunnen verwachten. Corona heeft dit jaar voor ons allemaal grotendeels bepaald.

Een jaar waarin velen van u grote en kleine offers hebben moeten maken om het hoofd boven water te houden. Inwoners die naasten hebben verloren, zelf ziek zijn (geweest) of hebben moeten zorgen voor mensen dichtbij. Een jaar ook waar voor vele mensen een einde is gekomen aan veel zaken die anders zo normaal zijn. Veel mensen werken al sinds maart thuis. Of op een aangepaste manier binnen de geldende regels. Ondernemers die elke keer weer met nieuwe onzekerheden werden getroffen; kan mijn restaurant open? Wanneer kan ik weer wat omzet draaien? En ook van de leuke dingen in het leven kwam weinig terecht. Familiefeestjes, een bezoek aan het theater of de film. Het kan allemaal niet of zeer beperkt.

Een pittige tijd ook voor veel mensen thuis. Ineens zitten veel mensen dichter op elkaars lip dan anders. Kinderen die thuis onderwijs krijgen en ouders die thuiswerken. Soms is dat best gezellig, maar soms ook niet.

Dit alles zorgt voor spanningen, onzekerheid en soms ook verdriet. Maar 2020 was ook het jaar waarin we prachtige dingen hebben gezien. Ondernemers die op creatieve wijze toch het beste er van hebben proberen maken, leraren en leraressen die ondanks alles een tandje bij hebben geschakeld om het beste onderwijs voor onze kinderen te verzorgen. Ik heb ongelooflijk veel respect voor de vechtlust die we dit jaar met elkaar hebben getoond.

Ook als gemeenteraadslid was het een vreemd jaar. Het mooiste aan het zijn van gemeenteraadslid is voor mij het contact met inwoners om samen te blijven werken aan onze mooie gemeente. Maar dat contact verliep dit jaar veelal van achter een scherm; ‘digitaal’. Ook onze raadsvergaderingen doen we ondertussen al meer als een half jaar op deze manier. Het werkt, maar daar is wat mij betreft alles wel mee gezegd. Een echt debat, een goed gesprek, dat doe je terwijl je elkaar in de ogen kunt kijken.

Ik heb dit jaar als raadslid én als inwoner van dichtbij kunnen zien hoe de Dalfser gemeenschap samen de schouders eronder heeft gezet. In Dalfsen doen we het samen. U als inwoner, ondernemer, samen met onze verenigingen en gemeente.

Mocht u ideeën hebben over wat de gemeente in deze bijzondere tijden anders, beter of extra kan doen om Dalfsen draaiende te houden, schroom dan niet contact met ons als gemeenteraad op te nemen! Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Ik hoop, met u, dat we van 2021 een prachtig jaar kunnen maken waarin we zoveel mogelijk inhalen van wat we in 2020 hebben moeten missen!

Namens de PvdA fractie wens ik u een fijne kerst en een goed 2021!

Leander Broere
Fractievoorzitter PvdA Dalfsen

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.