Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Gemeentebelangen aan het woord.

Ik was op bezoek bij tante Dicky, waar ik dikwijls de krant breng. Ze is erg bang om corona te krijgen. Tot maart van dit jaar liep ik altijd zomaar naar binnen, nu is het wat moeilijker geworden met de bekende 1,5 meter afstand. Voor maart van dit jaar kreeg ze veel bezoek, maar dat is nu minder. Een baby die onlangs geboren is bij haar kleinzoon, heeft ze nog niet fysiek gezien, maar via video heeft ze wel contact gehad.

We zien dat het jaar 2020, in dit opzicht een zeer bijzonder jaar is geworden. Een jaar waarin onze samenleving sterk is veranderd. Ook voor onze oudere generatie, zoekend naar kansen in een tijd van schaarse ontmoetingen. De ouderen hebben de sociale media noodgedwongen leren kennen als middel om zich staande te houden in deze moeilijke tijd. Dat verdient een groot compliment aan deze kwetsbare groep. Maar ook een compliment aan de kinderen en mantelzorgers die hen daarbij hebben geholpen.
Het plaatselijke politieke jaar 2020 is ook een bijzonder jaar geworden. Vanaf de gedeeltelijke lockdown in maart hebben we alle vergaderingen en bijeenkomsten, waaronder de richtinggevende perspectiefnota en de begrotingsvergadering binnen de gemeente Dalfsen online gehouden. Iedereen vanuit zijn eigen huis. Even dachten we dat er betere tijden op komst waren, maar de tweede golf gooide al gauw roet in het eten. Een terugkeer naar vergaderen in de Raadszaal bleek niet mogelijk. En zo moesten we, na overleg met alle betrokkenen, besluiten dat we voor heel 2020 alle bijeenkomsten digitaal zouden doen. Ook de bijeenkomsten van de Plaatselijk Belangen hebben geen doorgang gevonden, wat we als plaatselijke politieke partij erg jammer vinden. We missen de persoonlijke contacten in levende lijve.

De situatie voor de laatste maand van dit jaar is niet veel anders. Geen grote groepen, we kunnen maar zeer beperkt kerst vieren. Gemeentebelangen vindt het erg jammer dat de kroegen, restaurants, gemeenschapshuizen en verenigingsgebouwen nog steeds niet geopend zijn. De collectieve sportieve en sociale activiteiten zijn ook nog steeds geschrapt en dat is toch de smeerolie van onze maatschappij. Het nieuwe jaar kan niet met vuurwerk worden ingeluid en ook de grote groepen mensen die elkaar opzochten om oud en nieuw te vieren, behoren even tot het verleden. We hebben in de raadsvergadering aandacht gevraagd voor het carbid schieten en gelukkig maakt de burgemeester zich er sterk voor om dit voor Dalfsen te behouden. Het is historisch erfgoed geworden. Dat willen we als GB graag behouden, het past in onze mooie plattelandsgemeente. Mooi dat het doorgang vindt, maar wel met in achtneming van de geldende regels. Verknal het niet!

We zullen nog even vol moeten houden met z’n allen. We wensen iedereen toe dat deze donkere dagen voor kerst uiteindelijk licht en warmte mogen brengen bij alle inwoners van onze gemeente.
Iedereen prettige kerstdagen en een negatief coronajaar gewenst! Want… zoals ‘Loesje’ meldde: ‘Negatief, het meest positieve woord van het jaar’.

Namens Gemeentebelangen alle goeds gewenst voor 2021 en Houd vol!

Jos Ramaker, fractievoorzitter Gemeentebelangen
* 06-15036244
* j.ramaker@raaddalfsen.nl

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.