Home / / Plaatselijk Belang Varsen verrast leden met kerstpakket

Plaatselijk Belang Varsen verrast leden met kerstpakket

OMMEN – Het coronavirus trekt al maandenlang een zware wissel op ons sociale leven. Het buurtschap Varsen vormt daarop geen uitzondering.

Nadat de nieuwjaarsreceptie en de jaarvergadering achter de rug waren, werd voortvarend begonnen met de bouw van een praalwagen voor Koningsdag. Helaas kon die klus niet worden afgemaakt, nadat het virus in Nederland zijn intrede had gedaan.

Presentje

Maand na maand verstreek en nagenoeg elke geplande activiteit werd afgelast. In Varsen betekende dat: geen kindermiddag, geen jongerenmiddag, de jaarlijkse barbecue voor leden en donateurs werd afgelast en ook door diverse geplande workshops ging een streep. Het enige dat doorgang vond in aangepaste vorm was de viering rond de verjaardag van Sint-Nicolaas. Sinterklaas ging bij de kinderen uit het buurtschap langs met een aardigheidje. Het bestuur van PB Varsen wilde met de kerstdagen in aantocht koste wat kost aandacht geven aan de leden, in de vorm van een alleraardigst pakket. Het presentje omvat een nestkastje, vogelvoer en bloembollen om de biodiversiteit te bevorderen. De nestkastjes zijn afkomstig van het ATC (arbeidstraining centrum) Ommen. Verder bestond het pakket uit hartige lekkernijen van molen de Lelie en keurslager Veltmaat. Vanzelfsprekend waren alle cadeautjes afkomstig van plaatselijke bedrijven, dit om de lokale economie te steunen.

De leden werden op zaterdag 19 december verrast met een kerstpakket. Willem en Tiny Schepers hadden een dag eerder, op hun gouden huwelijksdag, de primeur. Willem heeft jarenlang in het bestuur van het PB gezeten en was nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken als er klusjes gedaan moesten worden.

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.