Home / Nieuws / Nederland in lockdown: winkels, sportscholen en kappers gaan dicht
Nederland, Den Haag, 15-05-2019. Mark Rutte, Minister-president, minister van Algemene Zaken.

Nederland in lockdown: winkels, sportscholen en kappers gaan dicht

REGIO – Premier Mark Rutte heeft een ‘onvermijdelijke lockdown’ aangekondigd in de toespraak vanuit het Torentje in Den Haag. Door het nieuwe maatregelenpakket gaan winkels, sportscholen en kappers tot half januari dicht. Ook wordt thuisonderwijs de komende vijf weken de norm.

Alleen medische contactberoepen, zoals de tandarts en fysiotherapeuten, mogen klanten blijven ontvangen. De kinderopvang blijft open voor kinderen van wie ouders een essentieel beroep hebben. Kerken blijven open, maar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ging eerder vanavond virtueel om de tafel met religieuze organisaties. Hij roept deze organisaties op om zich aan de regels te houden.

Kerst
Kerst zal er dit jaar uiteraard anders uitzien. Op 24, 25 en 26 december mag men drie personen thuis ontvangen. Buiten deze dagen geldt een maximum van twee personen. Kinderen onder de 13 jaar zijn uitgezonderd.

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.